You are currently viewing GM Allan Stig Rasmussen på 5/5!

GM Allan Stig Rasmussen på 5/5!

GM Allan Stig Rasmussen tog endnu en sejr i årets Landsholdsklasse, og er nu på imponerende 5 point i de første 5 partier. Denne gang gik det ud over IM Martin Haubro, der i spansk med hvid brugte alt for lang tid i åbningen. Stillingen var længe i balance, men da Martin gav centrum op, fik Allan fordel. Lidt senere vandt Allan en bonde, og da Haubro forsvarede sig passivt med for lidt tid på uret, kunne Allan slutte af med en lille taktisk pointe.

GM Jesper Søndergaard Thybo var velforberedt mod GM Boris Chatalbashev, der indtil videre ikke har haft nogen god turnering. Jesper holdt centrum flydende, uden at lægge sig fast på hverken en kongeindier eller en benoni. Meget overraskende laver Boris den afgørende fejl allerede i træk 10 med Lg4. Et træk der ved første øjekast ser uskyldigt ud, men efter 11.-Sd5 er stillingen næsten allerede vundet for Thybo. Boris kan vælge mellem bondetab og udsigt til på sigt at tabe endnu en bonde eller et slutspil med en kvalitet mere, men hvor Jesper har en nærmest afgørende fribonde på c6. Boris fik heller ikke modspil, men der var flere fine taktiske pointer undervejs, så det kan anbefales at gennemspille partiet – eller finde det på livestreamingen, hvor Jesper gennemgår det i kommentatorrummet.

Der er lagt op til et meget spændende topopgør, når Allan Stig torsdag har hvid mod Jesper Thybo. Skulle Allan gå hen og vinde dette parti, vil han mindst være 1½ point foran den nærmeste forfølger med 4 runder tilbage i turneringen.

GM Sune Berg Hansen forsøger at følge trop med de to førende efter en sikker sejr over FM Poul Rewitz. Ad omveje endte det i en kongeindier, hvor Rewitz med hvid angreb på dronningefløjen, mens Sune angreb på kongefløjen. Hvids angreb løb hurtigt ud i sandet, mens Sune langsomt kunne forbedre stillingen på kongefløjen indtil han brød igennem.

I Partiet mellem IM Jens Ove Fries Nielsen og IM Mikkel Antonsen var vi vidne til den hidtil største fejl i Landsholdsklassen. I en stilling, hvor Mikkel kan tage evig skak vælger han i stedet at forsøge at bytte et tårn af, men ved at forhindre afbytningen af tårnet med Lf1, vinder hvid på grund af en uheldig binding af et tårn.

Dagens eneste remis var opgøret mellem de to klubkammerater GM Lars Schandorff og IM Nikolaj Borge. Det blev en udramatisk modtaget dronninggambit, der er en meget solid åbning. Partiet kom da heller aldrig rigtigt ud over remisgrænsen.

Resultater fra 4. runde:
IM Jens Ove Fries Nielsen – IM Mikkel Djernæs Antonsen 1 – 0
GM Lars Schandorff – IM Nikolaj Borge ½ – ½
FM Poul Rewitz – GM Sune Berg Hansen 0 – 1
IM Martin Haubro – GM Allan Stig Rasmussen 0 – 1
GM Jesper Søndergård Thybo – GM Boris Chatalbashev 1 – 0

Stillingen efter 5. runde:
1. GM Allan Stig Rasmussen, 5 point
2. GM Jesper Søndergård Thybo, 4 point
3. GM Sune Berg Hansen, 3½ point
4. GM Lars Schandorff, 3 point
5. IM Jens Ove Fries Nielsen, 2½ point
6. IM Nikolaj Borge, 2 point
7. – 9. IM Martin Haubro, 1½ point
7. – 9. IM Mikkel Djernæs Antonsen, 1½ point
7. – 9. GM Boris Chatalbashev, 1½ point
10. FM Poul Rewitz, ½ point

Parringerne til 6. runde der starter torsdag kl. 14:00 ser således ud:
GM Allan Stig Rasmussen – GM Jesper Søndergård Thybo
GM Sune Berg Hansen – IM Martin Haubro
IM Nikolaj Borge – FM Poul Rewitz
IM Jens Ove Fries Nielsen – GM Lars Schandorff
IM Mikkel Djernæs Antonsen – GM Boris Chatalbashev

Resterende program for Landsholdsklassen:
Torsdag den 21. oktober kl. 14:00: 6. runde
Fredag den 22. oktober kl. 14:00: 7. runde
Lørdag den 23. oktober kl. 14:00: 8. runde
Søndag den 24. oktober kl. 12:00: 9. runde

Dagens partier kan gennemspilles her: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/danish-championship-2021/

Turneringens hjemmeside: www.skak-dm.dk

Live fra Landsholdsklassen: https://liveskak.dk/DM/2021/

I Kandidatklassen vandt IM Jacob Sylvan over Mogens Henrik Thuesen med sort i 3. runde og er allerede et helt point foran de nærmeste forfølgere. I 4. runde er der topopgør i forhold til rating, da Sylvan har hvid mod Bjarke Jensen. Live fra Kandidatklassen: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/danish-championship-2021-candidates/1/1/1

Dansk Skaksalg er i Svendborg frem til søndag med følgende åbningstider:
Torsdag den 21. oktober kl. 15-19
Fredag den 22. oktober kl. 15-19
Lørdag den 23. oktober kl. 15-19

IM Rasmus Skytte og FM Mads Boe kommenterer 6. runde af Landsholdsklassen fra torsdag kl. 14:30 fra følgende link: https://www.twitch.tv/danskskakunion