You are currently viewing GM Allan Stig Rasmussen i spidsen med maksimum

GM Allan Stig Rasmussen i spidsen med maksimum

Først færdig i 3. runde i Landsholdsklassen var dagens opgør mellem de to ledende stormestre. Lars Schandorff kom rigtig godt ud af åbningen med et London-setup imod Allan Stig Rasmussens hollænder. 14.Ld3 var dog en lille provokation, som Allan accepterede ved at ofre en kvalitet. I stillingen herefter havde Lars forskellige muligheder, hvor især 18.Dc6! havde set rigtig alvorligt ud for Allan. Dog begyndte Allans brikker pludselig at vågne til dåd derefter, og den lange diagonal på a8-h1 blev afgørende. Det betyder derfor at Allan Stig Rasmussen stadig har maksimum og går ind til 4. runde med et helt point mere.

Feltets to yngste deltagere var de næste færdige. Jesper Thybo var velforberedt i sin Caro-Kann imod Martin Haubro, og udlignede uden det store besvær. 15…g5!? gav en spændende stilling, hvor Martin kunne have vundet en kvalitet, dog med risikoen for at officeren kunne blive fanget. Martin valgte derfor i stedet en mere stille variant, men Jesper fik hurtig overtaget og vandt en bonde. Eneste problem for Jesper var hans løber på b7 der ikke var med i spillet, men efter manøvren Lc8-d7-e8-h5 var løberen pludselig med og Martin opgav i det håbløse slutspil.

Nikolaj Borge spillede en original sidevariant for at overraske Mikkel Antonsen tidlig, men dog virkede 6…b5!? til at hive Nikolaj ud af bogen. Stillingen herefter var utrolig svær at vurdere, hvor Mikkel var bagude med to bønder, til gengæld haltede Nikolajs udvikling gevaldigt efter. Det endte med at Nikolaj måtte ofre en kvalitet for at få brikkerne lidt med, og det så egentlig okay ud indtil 34.Td1? hvilket tillod 34…Sxf3! med en vindende stilling til Mikkel.

Jens Ove Fries Nielsen fulgte sin kreative stil imod Sune Berg Hansen med 3.a3!?. Sune kom dog rigtig fint ud af åbningen og kunne ikke være utilfreds. Jens Ove spillede dog, som forventeligt, godt til og fik skabt en smule angreb imod Sunes kongestilling. Det bølgede lidt frem og tilbage indtil Sunes 47…Sxg5? der reelt bare kostede en ren officer.

Det lignede derefter en sejr til Jens Ove, men pludselig var der en trækgentagelse på brættet, til stor overraskelse i kommentatorlokalet.

IM Jens Ove Fries Nielsen tog nok remis for tidligt. Foto: Thomas Vestergård

Sidste parti færdig lignede længe en sejr til Boris Chatalbashev, der lige så stillede konverterede en bedre stilling imod Poul Rewitz. Da Boris kom ud i et slutspil med ‘to tynde mod en tyk’ så det rimelig simpelt ud, men pludselig kom tricket 41. Tb1!, hvilket kostede en kvalitet pga. 42…Sd6 Sb7!. Herefter var remissen inden for rækkevidde for Poul, og han fik reddet den hjem.

Resultater fra 3. runde:
IM Nikolaj Borge – IM Mikkel Djernæs Antonsen 0 – 1
IM Jens Ove Fries Nielsen – GM Sune Berg Hansen ½ – ½
GM Lars Schandorff – GM Allan Stig Rasmussen 0 – 1
FM Poul Rewitz – GM Boris Chatalbashev ½ – ½
IM Martin Haubro – GM Jesper Søndergård Thybo 0 – 1

Stillingen efter 3. runde:
1. GM Allan Stig Rasmussen, 3 point
2. – 2. GM Lars Schandorff, 2 point
2. – 4. GM Sune Berg Hansen, 2 point
2. – 4. GM Jesper Søndergård Thybo, 2 point
5. – 7. IM Martin Haubro, 1½ point
5. – 7. IM Jens Ove Fries Nielsen, 1½ point
5. – 7. IM Mikkel Djernæs Antonsen, 1½ point
8. – 10. IM Nikolaj Borge, ½ point
8 .– 10. GM Boris Chatalbashev, ½ point
8. – 10. FM Poul Rewitz, ½ point

Tirsdag kl. 14.00 ser parringerne til 4. runde således ud:
GM Sune Berg Hansen – GM Lars Schandorff
IM Nikolaj Borge – IM Jens Ove Fries Nielsen
IM Mikkel Djernæs Antonsen – GM Jesper Søndergård Thybo
GM Boris Chatalbashev – IM Martin Haubro
GM Allan Stig Rasmussen – FM Poul Rewitz

Resterende program for Landsholdsklassen:
Tirsdag den 19. oktober kl. 14:00: 4. runde
Onsdag den 20. oktober kl. 14:00: 5. runde
Torsdag den 21. oktober kl. 14:00: 6. runde
fredag den 22. oktober kl. 14:00: 7. runde
Lørdag den 23. oktober kl. 14:00: 8. runde
Søndag den 24. oktober kl. 12:00: 9. runde

Dagens partier kan gennemspilles her.

Turneringens hjemmeside: skak-dm.dk

Live fra Landsholdsklassen: https://liveskak.dk/DM/2021/

Live fra Kandidatklassen: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/danish-championship-2021-candidates/1/1/1

IM Rasmus Skytte og IM Filip Boe Olsen løb ind i tekniske vanskeligheder i forbindelse med kommenteringen af 3. runde i Landsholdsklassen. De håber at være stærkt tilbage tirsdag kl. 14:30 med 4. runde fra følgende link: https://www.twitch.tv/danskskakunion