You are currently viewing Præstø Skakklub i Tyskland

Præstø Skakklub i Tyskland

Formand Morten F. Jensen har skrevet til skak.dk om deres faste tradition med at mødes med deres venskabsklub Schachclub Uetze-Hänigsen:

Turen gik i den forgangne weekend igen til Uetze. Det er 32. gang vi mødtes siden 1989. Kun sidste år blev det aflyst på grund af Covid.

Vi var 9 spillere der satte kursen sydpå mod Uetze/Hänningsen, der ligger ca. 320 km nede i Tyskland. Vi kørte fra Bårse/Præstø kl. 09:00, og landede ca. kl. 16:00. Vi fik kaffe og kage og snakken gik. Vi havde en ny mand med, og tyskerne havde 2 nye ansigter.

Fredag aften spiller vi altid alle mod alle lynturnering. Betænkningstid 4 minutter +2 sekunder med 20 deltagere. Længe stod Morten F. Jensen til sejren, men trætheden meldte sig, og han tabte de sidste 2 partier. Torben B. Jensen kom bagfra og løb med lynpokalen. Vi blev herefter alle indlogeret privat hos tyskerne.

Lørdag mødtes vi ved 10-tiden og var på udflugt til et møllemuseum. Her brugte vi nogle timer og spiste en hyggelig frokost i det fri.

Holdkampen skulle spilles kl. 15:30 over 9 brætter.

Vores holdopstilling var: 1. Morten F. Jensen, 2. Torben B. Jensen, 3. Daniel Kokholm, 4. Anders F. Jensen, 5. Bo Munksgaard, 6. Henning Jensen, 7. Johannes F. Jensen, 8. Peter H. Ravn (ny med i Uetze) og 9. Mike Bahnsen. Vi tabte 5-4 og det burde have været værre. Henning fik en meget heldig remis, ved konstant at spille på fusk med 3 bønder nede. Mike var helt nede i sækken og havde kun en springer tilbage mod dronning, springer og løber. Han fuskede og blev sat pat!

Efter holdmatchen blev der grillet, åbnet øl og hygget igennem.

Søndag formiddag stode den på kaffe, kage og lidt lyn og inden vi omkring kl. 12:00 kørte nordpå igen.

Endnu en fantastisk weekend med vores gode venner! Det er aftalt de besøger os første weekend i september til næste år.

Link til Præstø Skakklub: https://p-skakklub.dk/

Link til Schachclub Uetze-Hänigsen: https://www.sc-uetze.de/schach/