You are currently viewing Senior EM lidt over midtvejs

Senior EM lidt over midtvejs

I Senior EM for hold i Tjekkiet er der nu spillet 7 af de planlagte 9 runder. Billedet øverst i artiklen er fra turneringens hjemmeside og er fra 1. runde. Det danske hold er Jens Kølbæk, Jørgen Jørgensen, Per Holst og Steen Juul Mortensen.

Per Holst har kort før 7. rundes start sendt følgende til skak.dk:

Siden sidst har holdet stadig spillet godt, og stemningen er stadig i top. Oversidderdagene er brugt forskelligt, nogle har været turist, andre har grundigt udforsket mysteriet Prags banegård og jeg har endda besøgt Cesky Brod, hvor jeg spillede en juniorturnering med Steen Fedder i august 1968. Historisk interesserede vil vide, at det var en urolig tid.

Men det vigtigste var matchen mod Sverige 1. Den yngste på holdet havde foreslået, at vi inden kampen skulle stille op og råbe det bekendte kampråb: “Hissa, hussa, hejsasa. Nu skal svensken ha’ dada”. Det blev stemt ned. Vi stillede i stærkeste opstilling, og Steen modtog hurtigt et meriterende remistilbud.

Jørgen Jørgensen havde fat på sædvanlig vis, og ordnede Uddenfeldt, som ellers havde en meget flot score.

Kølbæk spillede en anelse ukorrekt og tillod Renman et stort initiativ. Et stort initiativ mod Kølbæk er ikke noget, som nødvendigvis skræmmer os; vi er vant til, at Jens kæmper sig ud af det, men det var alvorligt og vores mand måtte ud i et slutspil en bonde nede. Det holdt han remis. Sejhed fornægter sig ikke.

Sverige mod Danmark. Foto: Arild Rimestad

Selv var jeg oppe mod Malmdin, som på trods af sin flinke og venlige fremtoning er en superskarp spiller. Jeg havde sat mig ind i hans forskellige luskede åbninger, men havde glemt hovedvarianten, så jeg fik en anstrengt stilling. Malmdin gik hårdt på og ofrede en springer, og det burde have været afgørende, men en kombination af held og unøjagtigheder holdt hånden over mig, og jeg havde forhåbninger undervejs om at vinde. Den slags kræver jo nøjagtighed, så kampen endte remis.

Alt i alt en sejr, som vi er stolte af. Det betyder imidlertid, at vi nu skal spille mod de bedste, begyndende med Ungarn i dag, og jeg skulle hilse fra holdkaptajnen og sige, at det ikke er muligt at komme i kontakt med os for kommentarer, hvad enten det er via elektroniske medier, radio, telegraf eller brevdue.

Vi gyser for de kommende matcher, men har det stadig dejligt her, med 23,7 grader og en svag brise, og alle ved jo, at det er den eneste temperatur, der tilfredsstiller alle danskere.

Per Holst

Kampen mod Ungarn endte 3 – 1 til Ungarn. Jens Kølbæk spillede remis med GM Farago mens Per Holst spillede remis med IM Hardicsay.

I 8. runde mandag kl. 15.00 venter holdet Oldets Boys fra Tjekkiet i en kamp, hvor danskerne på papiret er favoritter.

Turneringen føres af Israel foran Lasker Schachstiftung GK og Frankrig. Det danske hold ligger nummer 10.

Turneringens hjemmeside: https://www.estcc2021.net/

Livedækning: https://www.estcc2021.net/games/live-coverage/

Resultater i 65+ rækken: https://chess-results.com/tnr571542.aspx?lan=1