You are currently viewing Skolernes Skakdag 2021

Skolernes Skakdag 2021

Hele 30422 skolebørn fra hele landet deltog i årets udgave af Skolernes Skakdag, som blev afviklet i dag fredag. Skakdagen blev arrangeret i samarbejde med Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden, en række lokale fonde og med Børneavisen som mediepartner.

Hjemsendelsen af eleverne i 5. klasse og opefter gjorde, at Skolernes Skakdag blev afholdt både virtuelt og fysisk. Det er første gang, at den flyttes online.

Livestreamen startede kl. 8:00, hvor der blev sendt live fra to studier. Sofie Østergaard, kendt fra TV, var vært i studie 1, hvor hun fik besøg af spændende gæster og samtidig sørgede for, at dagen blev festlig for alle, der så med. Ellen Fredericia Nilssen, Danmarks stærkeste kvindelige skakspiller, sad klar i studie 2, hvor hun holdte øje med onlineturneringen, som eleverne spillede. Her udregnede Dansk Skoleskak at der i løber af dagen blev spillet 753.953 skaktræk i de fem timer turneringen varede. Undervejs delte Ellen Fredericia ud af sine bedste tips og tricks.

Ellen Fredericia og Sofie Østergaard – studieværter på Skolernes Skakdag. Foto: Dansk Skoleskak

Med dagen satte Dansk Skoleskak fokus på hjernen og mental sundhed. Hjerneforsker Jon Sigurd Wegener, ”Huskekongen” Mathias Obdrup (kan huske PI med 1.000 decimaler) og matematikekspert Peter Mogensen var forbi.

Der var diplomer (print-selv udgave) til alle og årets skoleskak-avis udkom online.

Se livestreamen fra årets udgave af Skolernes Skakdag: https://www.twitch.tv/videos/910812726/

Landsfinalen afholdes fredag den 9. april, og også dette stævne kommer til at foregå online. Se mere på: https://skoleskak.dk/