You are currently viewing Filip Boe Olsen vandt Bagjulsturneringen

Filip Boe Olsen vandt Bagjulsturneringen

IM Filip Boe Olsen fra Skanderborg blev en sikker vinder af Dansk Skak Unions netturnering “Bagjulsturneringen”. I hvad der skulle vise sig at blive turneringens afgørelse, besejrede den 17-årige i 4. runde GM Jesper Thybo, og efter 9 af 11 runder førte Filip med halvanden point til nærmeste forfølgere. Et nederlag til Rasmus Thøgersen i næstsidste runde skabte lidt spænding, men en sejr i sidste runder over turneringsarrangør Arild Rimestad sikrede turneringssejren.

Udover nederlaget til Filip løb Jesper Thybo ind i et nederlag til IM Uffe Vinther-Schou i 6. runde, men med 5 afsluttende gevinster, var der aldrig rigtig tvivl om andenpladsen.

Tredjepladsen blev delt mellem FM Mads Boe og IM Uffe Vinther-Schou. Mads tabte kun til Jesper Thybo, men spillede fire remiser undervejs. Det indbyrdes parti vandt Mads Boe, som havde et enkelt korrektionspoint mere.

I lighed med Solhvervsturneringen overraskede 14-årige Oscar Veiergang (1653) fra Skak for sjov med endnu en stærkt spillet turnering.

Der var denne gang 48 deltagere, og efter chatten at dømme, havde spillerne en hyggelig aften i selskab med spillere man kender fra turneringer rundt om i Danmark.

Slutstillingen efter 11 runder:
1. IM Filip Boe Olsen, 9½ point
2. GM Jesper Søndergaard Thybo, 9 point
3. FM Mads Boe, 8 point
4. IM Uffe Vinther-Schou, 8 point
5. WIM Lena Georgescu, 7½ point
6. Adesh Easwaralingam, 7½ point
7. Rasmus Thøgersen, 7 point
8. Oscar Veiergang, 6½ point

Link til turneringstabellen på Lichess: https://lichess.org/swiss/a79hkd6k