You are currently viewing Kort nyt uge 39

Kort nyt uge 39

Københavsmesterskabet 2020 blev spillet i den forgangne weekend med Tåstrup som arrangør. På grund af Corona blev feltet til turneringen fundet efter tre kvalifikationsturneringer mod normalt seks. Det betød at der i årets udgave blev plads til næstbedste KSU-spiller fra hver af disse turneringer.

Den forsvarede mester IM Martin Haubro (billedet øverst i artiklen) var ratingfavorit, og vandt turneringen med 4/5 på trods af tab i sidste runde. Martin havde bedre korrektion end FM Aref Vasli. En god optakt for Martin inden Landsholdsklassen i efterårsferien i Svendborg.

Sileløbende med KM blev der spillet Taastrup Quick Weekend XXX, hvor gruppevinderne blev:

Mester 1: Peter Birk Petersen og Philipp Bergner, 3½ point

Mester Light: John Laurids Hansen og Jan Mose Nielsen, 3½ point

Basis 1: Rostislav Petkov, 4 point

Basis 2: Andrius Vaisvila og FM Daniel Andersen, 3½ point

Basis 3: Vedant Kumar Saravana, 4½ point

Basis 4: Mattias Skærved, 5 point (!)

Basis 5: Isak Babi Brintlev og August Jalving, 4½ point

Link til resultater fra turneringen: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26305

På grund af corona-situationen blev turneringen spillet under særlig skærpede sikkerhedsforskrifter, bl.a. var der ingen adgang for tilskuere til arrangementet.


Et velbesøgt Ungdoms-DM med 100 spillere skulle have været afholdt i Odense i den kommende weekend. Desværre har arrangørerne, Dansk Skak Union sammen med Boca Juniors og Læseforeningens Skakklub, set sig nødsaget til at udskyde arrangementet til sidst på året. Det skyldes de nye retningslinjer i forbindelse med Covid-19.

Link til invitation, hvor også ny dato snarest vil blive offentliggjort: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26478


Efter at det desværre kun er muligt at gennemføre de to øverste grupper ved DM i Svendborg, kunne man i stedet overveje at tage til den tidligere fiskerby Esbjerg, hvor der igen i år afvikles turnering i den sidste weekend i efterårsferien. “Esbjerg 3. Efterårsturnering – Åbent Esbjergmesterskab 2020” spilles fra fredag den 16. oktober til søndag den 18. oktober. Turneringen spilles efter “den svenske model” med 3 hurtigskakpartier om fredagen og 4 partier med normal betænkningstid i løbet af weekenden.

I skrivende stund er der 23 tilmeldte med GM Henrik Danielsen i spidsen. Der kæmpes om en førstepræmie på 4000 kr. Deltagerantallet er som følge af myndihedernes retningslinjer sat til maksimalt 40 spillere.

Link til invitation og tilmelding: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26475


GM Peter Heine Nielsen og GM Jan Gustafsson har lavet en liste over de 50 bedste skakspillere nogensinde. På Chess24 offentliggøres der en video af to spillere hver mandag, onsdag og fredag i hver uge. Indtil videre ser deres liste således ud:

50. Aron Nimzowitsch (10:54 min)
49. Sergey Karjakin (08:52 min)
48. Lajos Portisch (06:53 min)
47. Lev Polugaevsky (08:14 min)
46. Gata Kamsky (09:52 min)
45. Geza Maroczy (07:44 min)
44. Peter Leko (14:33 min)
43. Szymon Winawer (06:16 min)
42. Miguel Najdorf (08:21 min)
41. Jan Timman (08:15 min)
40. Mikhail Chigorin (10:01 min)
39. Boris Gelfand (11:23 min)

Link til Chess24 “Hall of Fame – The 50 Greatest Chess Players of All Time: https://chess24.com/en/learn/advanced/video/hall-of-fame-the-50-greatest-chess-players-of-all-time/intro-50-great-players


I Linares i det sydlige Spanien spilles den spanske holdturnering i disse dage. Med en runde igen føres turneringen af C.A. SILLA – BOSCH SERINSYS og C.A. ANDREU PATERNA, begge hold er fra Valencia. Den spanske holdturnering adskiller sig bl.a. fra den danske ved kun at have 6 spillere på holdet og mindst en af spillerne skal være kvinde.

Se mere her: https://info64.org/team/ceclub-division-de-honor-2020/standings

Live partier: https://chess24.com/es/watch/live-tournaments/division-de-honor-2020/