Bogreception udskudt

I Skakbladet nr. 1 i år er der en invitation til bogreception for Svend Hamanns nye bog ”Hamann” den 4. juni kl. 16.00.

 

Receptionen er udskudt til tirsdag 1. september kl. 16 til 18. Det foregår samme sted, altså Sølyst, Den Kongelige Skydebane, Emiliekildevej 2, 2930 Klampenborg.

Bogen bliver på 523 sider. Skrevet af Hamann selv og klubkammeraten Dan H. Andersen, der er en anerkendt historiker. Peter Heine Nielsen har kommenteret mange af partierne.

 

hamann forside

 

På bogens omslag man kan bl.a. læse:

 

“Hamann” er international mester. Svend B. Hamanns egen beretning om sin lange og spændende skakkarriere. Sammen med klubkammeraten og historikeren Dan H. Andersen er han gået på jagt i arkiverne, har udvalgt en lang række af sine bedste partier og garneret dem med gode historier og portrætter af store skakpersonligheder i ind- og udland. Mange af de udvalgte partier har verdensmester Magnus Carlsens træner og sekundant Peter Heine Nielsen kommenteret udførligt.

Det var især på den internationale scene, at Hamann præsterede på et niveau, hvor hans danske kolleger i landsholdsklassen slet ikke kunne følge med. Hamann havde et åbningsrepertoire, der matchede de udenlandske stormestres. I både midtspil og slutspil kombinerede han en indsigt, strategisk forståelse og vedholdenhed, som i Danmark kun blev overgået af stormester Bent Larsen.

I en periode på næsten 20 år var Hamann derfor Danmarks næstbedste skakspiller. I flere år rangerede han blandt verdens 100 bedste skakspillere. Hamann besejrede Bent Larsen to gange, mens Larsen tilhørte den absolutte verdenstop. Han slog velrenommerede stormestre som Jan Timman, Ulf Andersson, Miroslav Filip, Wolfgang Unzicker og Florin Gheorghiu, ligesom han spillede remis mod eksverdensmesteren Mikhail Tal, VMfinalisten Viktor Kortjnoj samt adskillige andre VM-kandidater.”

 

Bogen udkommer på Løfbergs Forlag.