Flot sølv til det danske kvindelandshold

Kvindelandstræner Peter Thorsbro har skrevet til skak.dk om den netop overståede holdkamp mellem de nordiske kvindelandshold:

 

Det danske kvindelandshold vandt flot sølv i vores online holdkamp mellem de nordiske nationer. Det var længe meget tæt, men hen mod den sidste time af turneringen fik Danmark og Norge et komfortabelt forspring til de øvrige nationer. I den sidste halve time viste Norge dog klasse, og sprintede fra os som en anden fjeldræv. Samtidig begyndte Finland at vinde absolut alt, så i en overgang var sølvet sågar også i fare. Med en sidste desperat kraftanstrengelse formåede vi dog at holde fast, og kan nu kalde os Nordiske Vicemestre.

 

kvindelandshold

 

Der var stor tilslutning til turneringen, som endte på 74 deltagere. Det danske hold (Danske djævle) havde 15 medlemmer, hvoraf de 3 var debutanter; Marianne Nielsen, Nienke Van Den Brink og Margarita Baliuniene. Margarita blev i øvrigt næsthøjest scorende djævel med 23 point – Sikke en debut. Dansk topscorer blev Louise Fredericia med imponerende 30 point!

 

partier kvinder

 

Turneringen var uhyggeligt spændende for både tilskuere og deltagere. Tilskuerne kunne følge livlig kommentering af Jacob Sylvan, Ellen Nilssen og Inna Agrest, mens nogle af spillerne rapporterede højt adrenalinniveau, bakket op af pulsmålinger i det røde felt. Der kommer givet flere matcher, og med intensiv træning, og justering af enkelte regler, tror vi på guld næste gang!