Nyt frimærke

Den tidligere verdensmester i korrespondanceskak, Jørn Sloth fra Nordre Skakklub, bliver meget naturligt den første skakspiller til at pryde et dansk frimærke. 

 

Frimærket med Jørn Sloth udkommer i dag den 1. april og er det første i en serie på tre, hvor danske verdensmestre i skak kommer på mærkerne. Frimærket med Jørn Sloth koster 29,- kr. og kan bruges på almindelige Quickbreve, det vil sige breve, der kommer frem fra dag til dag.

Produktansvarlig hos Post Nord, Pilar Arns, fortæller til skak.dk, at de fandt det naturligt, at det første mærke blev med Jørn Sloth: ”Tænk hvad Jørn Sloth har betydet for populariteten for dansk korrespondanceskak tilbage i især 70erne og 80erne. Dengang blev der virkelig solgt mange frimærker. At det først er nu vi hædrer ham med et frimærke, er jeg ikke stolt over. Men bedre sent end aldrig.”

 

frimrke s

Verdensmester i k-skak 1975 – 80, Jørn Sloth, nu på frimærke! Foto: Postnord.dk

Pilar Arns fortæller desuden, at Post Nord i hele dette årti vil sætte verdensmestre fra forskellige sportsgrene på nye danske frimærker. Det betyder, at vi allerede i år kan se frem til to skakfrimærker mere.

Til juni udkommer frimærket med tidligere seniorverdensmester Jens Kristiansen, der vil lyde på 10,- kr. Dette mærke kan anvendes til almindelige breve og postkort med en leveringstid på op til 5 hverdage. Det forventes især efterspurgt i sommermånederne til postkort.

I november kommer så det dyreste mærke til 50 kr. Her vil det være tidligere ungdomsverdensmester Curt Hansen, der lægger kontrafej til. Et frimærke til 50,- kr. vil typisk bruges til Online Postpakke Collect, så mon ikke vi vil se en del til Curt Hansen, når julepakkerne skal sendes?

Post Nord har i skrivende stund endnu ikke frigivet fotos af frimærkerne med Jens Kristiansen og Curt Hansen, men de vil selvfølgelig blive vist her på siden, så snart det er muligt.