SK1968 og Fredericia rykker op

Det bliver to jyske hold, der til efteråret skal prøve kræfter med resten af eliten i Xtracon Skakligaen 2020/2021. SK1968 og Fredericia er de to nye hold i landets bedste række.

 

Xtracon Skakligaen spiller først de to afsluttende runder ved den afsluttende dobbeltrunden i Skanderborg den 21. – 22. marts.

SK1968 rykkede i sidste sæson ud af Xtracon Skakligaen, men var i år helt suveræne i 1. division gruppe 2. SK1968 var rykket op allerede inden sidste runde og endte 13 point foran Herning på andenpladsen. Springeren fra Kolding og Skive må ned fra den ”jyske” 1. division.

 

gunnar lars
Sk1968s Gunnar Pedersen (tv.) scorede 6 af 7, mens sidemanden Lars Hansen scorede 5 af 7 for årstalsklubben. Foto: Thomas Vestergård

Fredericia blev kort før sæsonstart rykket over i den ”sjællandske” 1. division, da der var 9 jyske klubber, der skulle fordeles i de to 1. divisioner. Selvom det for Fredericia betød øgede transportudgifter, må klubben alligevel være glad for, at de nu er rykket op i Xtracon Skakligaen. Fredericia sluttede sæsonen af med en sejr på 5½ – 2½ over Odysseus. Brønshøjs andethold blev nummer to, to point efter Fredericia. Næstved tog bronze. Frederiksberg og Furesø må en tur ned i 2. division. Sidste runde blev vist live fra Køge, se partierne her.

I 2. division gruppe 1 var Caïssa Gladsaxe klart bedste hold. Allerød og BMS’ andethold må en tur ned i Mesterrækken.

I 2. division gruppe 2 vandt Sydøstfyn, mens Kalundborg og Tåstrup rykker ned.

I 2. division gruppe 3 sikrede Esbjerg sig tilbagevenden til 1. division, mens Viby og Evans 2 må ned. To af kampene blev vist live, se mere her.

I 2. division gruppe 4 sikrede Aalborgs førstehold sig oprykning. Kampen Aalborg – Silkeborg i sidste runde blev vist live. Se partierne her. Holstebro og Kjellerup rykker ud af divisionen. Holstebro stillede ellers op med en markant forstærkning på bræt 1, da Peter Heine Nielsen fik sæsondebut for barndomsklubben i sidste runde. Peter Heine vandt planmæssigt mod Aalborg 2, men det var ikke nok til at sikre Holstebros forbliven i divisionen. Aalborg 2 vandt 4½ – 3½.

Enkeltresultater, slutstilling, kandidatresultater med mere på: holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/49