Kort nyt uge 8

De Skanderborgspillere Jonas Buhl Bjerre og Mads Andersen var eneste danskere i aktion i Bundesligaens runde 7 + 8, og de mødtes sågar om lørdagen i opgøret mellem SG Turm Kiel og Solingen. Jonas trak det længste strå i følgende spændende parti: 

 

 

Solingen vandt dog samlet kampen 5½ – 2½.

 

Søndag vandt begge de danske stormestre. Mads Andersen for Solingen slog GM Heinemann (2501) i Solingens 7 – 1 sejr over Hamburg, mens Jonas Bjerre stod for Turm Kiels eneste gevinst mod Mulheim Nord, da han besejrede GM Tregubov (2588). Kampen endte 4 – 4 og Turm Kiel fik et vigtigt matchpoint

 

Bundesligaens hjemmeside: www.schachbundesliga.de

 

bjerre andersen
De to holdkammerater fra Skanderborg, Jonas Bjerre og Mads Andersen, mødtes indbyrdes i Bundesligaen. Foto: Thomas Vestergård


—- 

 

KSU’s Junior Grandprix på Frederiksberg havde søndag den 23. februar 50 deltagere. Se resultaterne her: http://turnering.skak.dk/TournamentActive/Details?tourId=26174

 

—-

 

Sven Løntoft har skrevet til skak.dk om juniorelite træningsweekenden på Amager der afholdes den 29. februar og 1. marts: Der er tilmeldt 27 juniorer til juniorelitetræning med GM Mads Andersen, IM Jacob Aabling-Thomsen og WIM Marie Frank-Nielsen den kommende weekend. Hvis der skulle være èn eller to juniorer, som ikke har fået sig tilmeldt denne spændende weekend, så kontakt Sven Løntoft på tlf. 50413908 for oplysning om evt. eftertilmelding. Se invitationen: HER

 

—-

 

Ugen efter at Jonas Bjerre officielt udnævnes til GMer besøger han Fredericia Realskole fredag den 6. marts, hvor han kl.17.00 bliver interviewet, viser et parti og spiller opvisningsparti mod skolemesteren og fra kl.19.00 spiller simmultanskak mod 30 modstandere. Alle er velkomne og er der plads ledig kan man være heldig at komme med i simultanskakken . Se mere på: www.fredericia-skakforening.dk.

 

Dagen efter deltager Jonas Bjerre så i Fries Nielsens hurtigskakturnering, hvor der spilles i 10-mandsgrupper og i den øverste gruppe er der kr.3.000 i 1. præmie og derudover er der to præmier. I alle øvrige grupper er der 1. præmie på kr.1.000 og derudover yderligere 2 præmier. Indskud kr.150 – IMere og GMere betaler ikke indskud. Turneringen starter kl.10 og forventes færdig senest kl.17.

 

Og i Fredericia Skoleskakmesterskab som afvikles sideløbende med Fries Nielsens hurtigturnering spilles i 3 grupper – en for de bedste, en for fortsættere og en for begyndere. Her er 1. præmien i alle tre gruppe en ny smartphone! og der er præmie til alle deltagere og det koster kr.20 at deltage. Altså lørdag den 7. marts på Fredericia Realskole.

 

—-

 

GM Boris Chabaltashev blev nummer 4 med 6½/9 i den stærke Kragerø Resort Open 2020. Han tabte i sidste runde til FM Jung Min Seo (2425), hvilket kostede muligheden for en delt førsteplads. Link til hjemmesiden for turneringen: HER 

 

—- 

 

John Christopher Christensen fra Silkeborg er med i 11. Pfalz-Open 2020 A-Turnier der spilles i Neustadt an der Weinstrasse – ikke langt fra Karlsruhe. Turneringen har deltagelse af 38 spillere over 2300, og John er seedet som nummer 207 af 235 startende spillere i A-gruppen. Halvvejs i turneringen har John scoret 1½/5, hvilket er den forventede score. Link til resultater for John: HER og link til hjemmesiden for turneringen: https://www.pfalzopen.de/

 

—-

 

FM Mads Boe blev Aarhusmester i lynskak i lørdags. I et stærkt felt med 24 deltagere besejrede han i finalen lidt heldigt FM Martin Matthiesen fra SK1968 med 2-0. Link til referat og turneringstavler på Chess Houses hjemmeside: HER

 

Mads Boe besejrer i finalen Martin Matthiesen med 2-0. Foto: Poul Erik Nielsen

 

—-

 

Æresmedlem af Dansk Skak Union Svend Svendsen er omdrejningspunkt for en positiv historien om at finde venner i en sen alder på TV2 Østjylland. Se artiklen her.