Træningssamling for kvindelandsholdet

Kvindelandstræner Peter Thorsbro skriver til skak.dk om årets første træningssamling, der blev afholdt hos Deloitte i København.

 

I weekenden den 1.-2. februar havde kvindeholdet årets første træningssamling. Temaet for weekenden var typiske midtspilsplaner, og var især fokuseret omkring spil med og mod forskellige bondestrukturer, som fx isolani og hængende bønder.

GM Boris Chatalbashev viste typiske manøvrer med officerer og potentielle bondefremstød i forskellige stillinger, og pointerede kraftigt at nuancer vitterligt gør en forskel i skak. Eventuelle spørgsmål blev ofte mødt med ”It depends…”, så mon ikke træneren har ret.  

 

Boris gennemgår diverse hemmeligheder i Isolani-stillinger. Nogle af spillerne har øvet det før, men gensynsglæden var ikke til at tage fejl af. Foto: Peter Thorsbro

 

Forløbet frem mod OL i august byder på to yderligere træningssamlinger, hvor der vil blive undervist i slutspilsteknik og evnen til at vide hvornår der skal regnes konkret og dybt vs. hvornår evaluering måske er mere vigtigt. Ved sidste OL var klokken ikke vores ven, men det kan den måske blive. 

 


Søndag eftermiddag og alle er ved at være møre efter en lang weekend. Heldigvis var der rødbedesalat, hvedeklid og noget mix med formentlig kylling til at holde energien oppe. Foto: Peter Thorsbro

Det er i øvrigt dejligt med så mange fantastiske turneringer op mod OL, som kan holde os skarpe. Næste spændende turnering bliver WIM Hillerød i vinterferien, hvor Esmat Guindy, Ellen Fredericia og Ellen Kakulis kan følges i kampen om ære, penge og WIM norm. Dette og meget mere kan følges her eller på:

Kvindelandsholdets side på Facebook: https://www.facebook.com/kvindelandsholdet.i.skak/

Hillerød skakklubs turneringsside: http://hillerodskakklub.dk/110-anniversary/index.html