Kort nyt uge 2

I Weekendavisen fra fredag den 10. januar kan man i denne uge finde en spændende artikel, hvor Jonas Buhl Bjerre bliver interviewet til tillægget “Faktisk”. Også Peter Heine Nielsen er med i artiklen, og udtaler i den forbindelse: “Jonas’ talent er så stort, at han uden tvivl bliver Danmarks stærkeste spiller på et tidspunkt. Det spændende er, hvor langt han kan nå frem i verden.” Link til artiklen: HER

 

—-

 

Der er 6 danske spillere med i Tata Steel i den lille hollandske kystby Wijk ann Zee. Tryk på de enkelte navne for at følge resultaterne. Niels Erik Andersen har allerede vundet en 4-mandsgruppe alle mod alle med 2½/3. 

 

Gert Aagaard
Niels Erik Andersen og HER
John Christopher Højstrup Christensen og HER
Jacob Hein
Orla Eilegaard Jørgensen
Klaus Mosegaard

 

—-

 

I Tata Steel Masters har den 16-årige Alireza Firouzja overraskende bragt sig i spidsen med 2½/3 foran fire spillere med 2 point. Verdensmester Magnus Carlsen har spillet de tre første partier remis, og er nu ubesejret i imponerende 110 partier.

 

 

Alireza Firouzja fører Tata Steel Masters efter 3. runder. Foto: Alina L’ami/www.tatasteelchess.com
 

Hjemmeside: www.tatasteelchess.com

 

—- 

 

Prague Open 2020 har deltagelse af Christian Altenburg Eriksson i A-gruppen og Carsten Andersen i B-gruppen. Carsten er kommet godt fra start med 3/4 uden nederlag, mens Christian har scoret 2/4. Link til resultater: HER

 

—-

 

Senior DM spilles i år i Løgumkloster fra søndag den 9. februar til lørdag den 15. februar 2020. Der spilles i gode rammer på Løgumkloster Højskole, Brorsonsvej 2-10, 6240  Løgumkloster. I skrivende stund er der 52 deltagere, men indtil videre kun 10 spillere i 50+. Der er sidste tilmelding den 1. februar. Overnatningen på Løgumkloster Refugium, der ligger tæt på spillestedet, er allerede booket op, men der er stadig mange værelser på selve spillestedet, Løgumkloster Højskole.

Link til invitation, tilmelding og deltagerliste: HER

 

—-

 

Et dramatisk øjeblik ved VM i lynskak i Moskva var partiet mellem Alireza Firouzja og Magnus Carlsen i runde 19. Firouuzja taber på tid i en gevinststilling, og er meget oprevet efterfølgende. Der er lavet en video om forløbet. I videoen kan man følge afgørelsen af partiet og alt der foregik efter partiet, blandt andet Firouzja der nedlægger protest. Link til videoen på Youtube: HER

 

—-