VM dag 4

Efter første dag ved VM i lyn fører verdensmester Magnus Carlsen turneringen, som han meget vel kan være på vej til at genvinde.

 

Esmat Susanne Guindy skriver hjem til skak.dk:

 

På trods af en hård start kom Ellen godt igen på førstedagen af lynskakken. Første rundes modstander var Elisabeth Paehtz, som hun tabte til. Ellen havde nok troet, at hun ville få en lettere modstander i anden runde, men der sad GM Harika Dronavalli! Og som om det ikke var nok, var tredje rundes modstander GM Elina Danielian. Herefter tog Ellen fat og forsvarede de danske farver ved at lave 4/6 i de resterende runder.

 

Jeg er til gengæld ikke kommet på tavlen, hvilket selvfølgelig er irriterende, men jeg tager det nu ikke så tungt – jeg tager faktisk det søde med det sure: Ved hvert bord er der to brætter, enten to brætter i åben række eller i damerækken, men på bordet for det laveste damebræt, bræt 61 er det andet bræt åben rækkes bræt 21. Så jeg har haft fornøjelsen af at sidde ved siden af Bluebaum-Tari, Rakhmanov-Bassem, Bassem-Ganguly og Chigaev-Wang Hao.

 

Anderledes tungt tog russiske Volodar det. Formentlig hele VMs korteste spiller sine 13 år til trods. Ekviperet i jakkesæt og et elastik-skakbælte med sorte og hvide tern, sad han med hænderne foran ansigtet og græd i flere minutter efter at have tabt sit parti i 8. runde, mens tv ubønhørligt optog hele seancen.

 

vm lyn

Spillesalen. Foto: https://wrbc2019.com/media/photos


Kramnik har sluttet sig til feltet i VM i lynskak, og ligger efter førstedagen på pæne 8/12, men der skal et andet gear til at nå Magnus, der har lagt sig i spidsen med 10/12. Da kvinderækken kun spillede 9 runder, havde vi fornøjelsen af at følge Magnus’ knusende sejr over Socko i 10. runde. Det, vi kunne se, altså, for der var stuvende fuldt af tilskuere udenfor indhegningen og kamerafolk indenfor. Det blev en kort affære:

 

Esmat Susanne Guindy

 

Resterende program for turneringerne – kvinderne spiller færre runder:

Mandag den 30. december kl. 13:00: Lynskak dag 2 – runde 13-21 // 10-17

Tidskontrollen i lynskakken er 3 minutter + 2 sekunder.

Live på Chess24: Åben række og Kvinderækken.

Link til hjemmesiden for King Salman World Rapid and Blitz Championships: wrbc2019.com