Spændende skak i Chess House

Æresmedlem i Nordre og fast støtte for Chess House, Poul Erik Nielsen, skriver om søndagens partier i decembers stormesterturnering i Chess House:

 

Søndag: Kampgejsten er stadig helt i top, og der gås til stålet! Eller som Martin Matthiesen skrev på chatten: “Det er en svedig gang skak, der bliver spillet i CH!”.

6. runde
Thybo-Uffe: Uffe spillede en moderne og skarp Modern! Thybo ofrede en bonde, men Uffe skulle ikke nyde noget. Senere fik Thybo indledt et farligt angreb, men fik ikke spillet det bedste, så Uffe kunne parere og kom til at stå klart bedst. I tidnøden lykkedes det dog mirakuløst Thybo at redde en halv hjem. ½-½

Danielsen- Pahleza: Danielsen spiller godt med en besnærende enkelhed og effektivitet. I dag var det en Reti, og efter Sf3-e5, der blev byttet, blev sort presset helt ned på baglinjen. Sort måtte give en bonde og tabte det dobbelte løberslutspil. 1-0

Smith-Filip: Filip spillede en Meraner og måtte på Dg4 ty til Kf8. Da hvid ikke fandt det smarte 17.a3! lykkedes det sort alligevel at få brikkerne i spil, og derefter blev det hurtigt remis. ½-½

Manosri-Svane: Sort stillede sig op til noget indisk, men blev udsat for 3.h4. Manosri prøvede at køre på uden rokade og ordentlig udvikling, og det blev han straffet hårdt for af sort, der vandt i flot stil. 0-1

Bjørn-Vasli: Der blev spillet spansk, præget af et taktisk officersspil. Ikke helt udviklet vandt Bjørn en bonde med 20.Sa7, men det var risikabelt, og sort gik så til angreb og ofrede en springer på Bjørns kongestilling. Det var dødsens farligt for hvid, og Bjørn måtte give officeren tilbage for at undgå mat. Det gav et Bjørn et håbløst slutspil. 0-1

 

7. runde: 
Filip-Danielsen: Der spilles Maroczy-opstillingen i Siciliansk. I nogle taktiske forviklinger afbyttes alle lette officerer, og Danielsen bliver presset langt tilbage, men Filip finder ikke det afgørende 28.d6! Trækket efter misser han en anden fordel, og det hele ebber ud i evig skak, heldigt for den førende Danielsen. ½-½

Svane-Thybo: Der spilles Lb5-varianten i Siciliansk, og Thybo udviser igen stor risikovillighed og spiller meget aggressivt. Han trænger ind vi begge fløje, og i en meget kompliceret stilling træder Svane forkert og er pludselig væk, og Thybo lader ham ikke slippe. 0-1

 

 

jesper s_thybo_dec2019

Jesper Thybo skal score 1½ af 2 for at score sin anden GM-norm. Foto: Thomas Vestergård

 

Pakleza-Bjørn: Også her gås der til vaflerne i en englænder. Bjørn rykker tvivlsomt frem med h-bonden mod hvids konge, men hvid spiller ikke præcist, og spillet bølger frem og tilbage. Bjørns konge tager gåturen til D-fløjen, men her bliver den angrebet, og Bjørn får spillet det reddende Lg7-d4 for sent og må ned. 1-0

 

zbigniew pakleza

GM Zbigniew Pakleza – spiller med om de tre præmier på henholdsvis 250 – 150 og 100 Euro. Foto: Thomas Vestergård

Uffe-Smith: Her spilles det sjældne Prøjsisk, med …Sa5. Uffe holder først fast i merbonden, men siden bliver der givet og taget, og man ender i et dobbelt tårnslutspil med 5 bønder på hver side. Uffe spiller videre på sin fordel, men der kan ikke spilles præcist med det evige tidspres; det ender i et tårnslutspil med kun f-bonden tilbage, og det bliver hurtigt remis. ½-½

Vasli-Manosri: Sort kommer godt ud af afbytningsvarianten i Caro Kann, og efter de efterfølgende forviklinger vinder han en bonde, og selvom de eneste lette tilbage er uensfarvede løbere, er fordelen mærkbar. Han vinder da også hurtigt bonde nr. 2, og med et gevaldigt tryk mod f2 vinder han hurtigt. 0-1

Efter dagens runder fører Danielsen og Thybo med 5½ af 7.

Thybo mangler 1½ af 2 til GM-normen, Frederik Svane ligeledes 1½ af 2 til IM-normen, mens Manosri skal vinde de sidste to for at opnå en IM-norm.

 

Stillingen efter 7 runder: 

1. – 2. GM Henrik Danielsen (2500) 5½ point

1. – 2. IM Jesper Søndergaard Thybo (2576) 5½ point

3. GM Zbigniew Pakleza (2503) 4½ point

4. – 6. GM Axel Smith (2470) 3½ point

4. – 6. IM Filip Boe Olsen (2341) 3½ point 

4. – 6. Frederik Svane (2398) 3½ point 

7. – 8. FM Mikkel Manosri Jacobsen (2348) 2½ point

7. – 8. FM Aref Vasli (2413) 2½ point 

9. – 10. IM Bjørn Møller Ochsner (2492) 2 point

9. – 10. IM Uffe Vinther-Schou (2359) 2 point  

 

Resterende program for turneringen:  

Mandag den 16. december kl. 18:00: 8. runde
Tirsdag den 17. december kl. 18:00: 9. runde  

 

Turneringen har sin egen hjemmeside: www.videoskak.dk

 

Link til resultater fra turneringen: HER – klik på et resultat for at gennemspille partiet.

 

Chess House: www.chess-house.dk