Køge vandt stort igen

Team Xtracon Køge vandt søndag med hele 7½ – ½ over det ellers ikke uefne hold fra Jetsmark. Professor Elo havde forudsagt en 6 – 2 sejre til Køge, men hjemmeholdet scorede altså 1½ point over forventet. Når Køge, der jo på papiret er klar favorit til at vinde mesterskabet, begynder at score så markant over forventet, bliver det svært for de andre hold at følge med. Allerede nu er Køge 3½ point foran de nærmeste forfølgere.

 

koege2

GM Henrik Danielsen og co. fører Xtracon Skakligaen klart. Foto: Thomas Vestergård

Hvis nogen skal kunne true Team Extracon Køge, må det være Skanderborg i stærkeste opstilling. Køge og Skanderborg mødes den 26. januar næste år. Bundesligaen spiller ikke den søndag, så man kan håbe på et brag af en kamp, hvor begge hold stiller stærkt op.

Skanderborgs Jackie Andersen havde en fin weekend med sejre over IM Jakob Aabling-Thomsen og IM Kåre Hove Kristensen. Jackie Andersen har netop passeret 2400 i Elo-rating og ville kunne udnævnes til Internatiol Mester, hvis ikke det var fordi, at en af de 3 IM-normer han har scoret, er ”forsvundet”. Tilbage i 1994 i Pinsk i Hviderusland scorede Jackie en IM-norm, der aldrig er blevet meldt ind til FIDE. Sidenhen er det ikke lykkedes at rekonstruere turneringen, så skanderborg-spilleren må score endnu en norm, for at blive udnævnt.

 

jackie andersen
Jackie Andersen – stærk reserve for Skanderborg. Foto: Thomas Vestergård

Oprykkerne fra ØBRO må være godt tilfredse efter weekendens kampe. Især søndagens sejr på 6 – 2 over naboerne fra BMS, giver luft til bunden af divisionen, hvor det ser svært ud for BMS og Nordre.

 

oebro
Javier Marchena Hurtado fra Spanien er ØBROs nye førstebræt. Et nyt bekendtskab i dansk skak. Foto: Thomas Vestergård

Søndagens resultater: 

Team Xtracon Køge – Jetsmark 7½ – ½
ØBRO – BMS 6 – 2
Hillerød – Nordre 5½ – 2½
Brønshøj – Århus/Skolerne 5½ – 2½
Nordkalotten – Skanderborg 3 – 5

 

Hillerød må siges at have fået en drømmestart med to store sejre, især da de to sejre var mod to af de formodede nærmeste rivaler til nedrykningspladserne, når man alene kigger på holdenes gennemsnitsrating inden turneringsstart. Hillerød var dog favorit i begge weekendens kampe, men bogførte sejre kan som bekendt ikke fratages.

 

Brønshøj stillede op med tre stormestre på holdet i weekendens kampe, og er som altid et godt bud på en medaljeaspirant.

 

Stillingen efter anden runde:

1. Team Xtracon Køge, 14½ brætpoint, 4 mp
2. Hillerød, 11 brætpoint, 4 mp
3. Brønshøj, 10 brætpoint, 4 mp

4. ØBRO, 9½ brætpoint, 2 mp
5. Skanderborg, 8½ brætpoint, 2 mp
3. Nordkalotten, 8 brætpoint, 2 mp
8. Århus/Skolerne, 5½ brætpoint, 0 mp
5. Jetsmark, 5 brætpoint, 2 mp

9. BMS, 4½ brætpoint, 0 mp
10. Nordre, 3½ brætpoint, 0 mp

 

Næste runde er allerede på søndag den 1. december.

 

Divisionsturneringen: holdskak.skak.dk