Rapport fra Senior EM i Bukarest

Jan Rosenberg fra Springeren Kolding sender rapporter hjem til skak.dk i løbet af World Senior Chess Championship 2019, der spilles i Bukarest frem til den 23. november. Her kommer den første beretning:  

 

Vi er hele 14 danskere der deltager i Senior-VM her i Bukarest. For mit eget vedkommende er det første gang jeg deltager i så stort et mesterskab. Mange af de øvrige er derimod særdeles garvede i sådanne arrangementer. Jens Kølbæk fortalte mig feks. at det er hans 20. deltagelse i VM/EM! Denne erfaringsbank nyder jeg rigtig godt af ift. nyttig viden om alt muligt omkring turneringen,og alt det andet udenom. Vi nåede alle relativt problemfrit frem til spillestedet, Rin Grand Hotel, i mandags.

 

Tirsdag gik det løs med 1. runde. Samlet set,har det efter de første 3 runder ikke været overvældende prangende for os. Men der er bestemt lyspunkter: Den største positive overraskelse har Margarita Baliuiene stået for i gruppen,W+50. Hun har lavet 2 1/2 af 3 mod rigtig stærk modstand! I morgen skal hun spille 1.bræt! Meget spændende om hun kan holde kadencen. Vores flagskib og medaljehåb, GM Jens Kristiansen i M+65, har pointmæssigt leveret varen med 3/3. I følge ham selv, har spillet dog ladet noget tilbage at ønske. Men pyt, det er jo først nu han skal træde i karakter, når de øvrige favoritter begynder at sidde på den anden side af brættet!

 

 

Danske deltagere samlet til fælles foto udenfor spillehallen. 

 

Enkelte deltagere dukkede op lidt senere til fælles foto! 

 

Uden for brættet er det en kæmpe oplevelse for en skaknørd som mig,at opleve levende legender og spillere fra hele verden,så tæt på. Arrangørrene har tilmed lavet forskellige fine tilbud om udflugter og vinsmagninger. Den første af de sidstnævnte havde vi i går aftes-fin oplevelse. Og ellers hygger vi på kryds og tværs og udveksler masser af sjove anekdoter osv. Jeg vender tilbage med nyt søndag/mandag.

 

Danske resultater efter 3 runder: 

 


Resterende program for turneringen: 

Fredag den 15. november kl. 14.00: 4. runde 

Lørdag den 16. november kl. 14.00: 5. runde 
Søndag den 17. november kl. 14.00: Fridag
Mandag den 18. november kl. 14.00: 6. runde 
Tirsdag den 19. november kl. 14.00: 7. runde 
Onsdag den 20. november kl. 14.00: 8. runde 
Torsdag den 21. november kl. 14.00: 9. runde
Fredag den 22. november kl. 14.00: 10. runde

Lørdag den 23. november kl. 13:00: 11. runde

  

Link til resultater fra turneringen: HER

 

Link til live på Chess24: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: worldseniors2019.com/