3. runde i Europa Cuppen

Alle danske hold er nu kommet på tavlen med matchpoint ved Europa Cuppen for klubhold i Ulcinj, Montenegro.

 

Finn Stuhr skriver hjem til skak.dk om 3. runde:

Hillerød og Brønshøj på pointtavlen
3. runde gav forløsning til Hillerød og Brønshøj der fik deres første sejr, Skolerne og Køge måtte ned.

 

Lund ASK – Brønshøj SF 2½ – 3½

Endelig lykkedes det dog med en kneben sejre over vore skånske skakvenner. Venskabet skulle stå sin prøve og Kim Pilgaard og Søren Mikkel Andersen åd rigeligt af den svenske pølseret og tog stikket hjem. Kun holdleder Esben Christensen var flink og måtte ned. Da resten af holdet fik remis, var sejren sikret. Desværre ingen Live fra kampen, men der er forhåbninger om at holdet kommer op ad rangstigen og vi kan se partierne på afstand.

 

White Knights – Hillerød SK 2-4
De hvide riddere var vist ikke klar over at de sad over for de rød-hvide riddere, dynamitdrengene og fik da også at føle at det kan være svært at blive siddende på hesten, når Hillerød drengene lugter blod. Hele 3 gevinster til Tim Jaksland, Jan Nordenbæk og Peter Willer Svendsen, lagde ligesom bunden og med 2 remiser til Lars Kjøller Nilsson og Nikolaj Borge, var sejren sikret.
Heller ikke i denne kamp var kampen vist Live.

KGSRL Gent – Århus/Skolerne 3½ – 2½
Den kongelige Skakring fra Belgien omkransede århusianerne der viste ædelspil. Det belgiske hold stillede med 2 GMer på de 2 første brætter og det var lidt svært for Rasmus Skytte og Jan Sørensen, som ellers har gjort det godt i turneringen. Men ellers må man sige at holdet kæmpede sig til 3 remiser og en rigtig flot sejr til Erik Søbjerg mod IM Oscar Lemmers.

 

erik s

Tidligere unionsformand Erik Søbjerg spillede et flot part. Foto: Finn Stuhr

Obiettivo Rasarcimento Padova – Køge SK 2 – 4
Det skulle jo ske! Nederlaget, træerne vokser ikke ind i himlen, trods stærkeste opstilling og Køge spillerne led deres 1. nederlag. Optimismen var på plads og der blev kæmpet til sidst brik, med intet hjalp. Spillerne stod undervejs elendigt men alligevel lykkedes det at skrabe lidt sammen og især Eduardas Rozetalis` gevinst var værd at kikke nærmere på, idet han snød sin modstander fra at kunne give evigskak. Et godt og gennemtænkt slutspil, der endte med matsætning.

To danske hold mødes onsdag
Det er ikke så sjovt at 2 danske hold møder hinanden, det burde ikke kunne lade sig gøre. Men sådan er det, lodtrækningen har talt:

Kamp 7: Køge SK – HWP Sas van Gent
Kamp 22: Århus/Skolerne – Rochade Eupen-Kelmis
Kamp 27: Hillerød – Brønshøj SF

 

Stillingen i toppen:

1. Molodezka, Rusland, 6 mp
2. Mednyi Vsadnik, Rusland, 6 mp
3. Moscow Chess Team, Rusland, 6 mp
4. AVE Novy Bor, Tjekkiet, 6 mp
5. Vugar Gashimov, Aserbajdsjan, 6 mp

Finn Stuhr

 

Resterende program:

Onsdag den 13. november kl. 15:00: 4. runde
Torsdag den 14. november kl. 15:00: 5. runde
Fredag den 15. november kl. 15:00: 6. runde
Lørdag den 16. november kl. 15:00: 7. runde

 

Link til holdopstillinger og resultater på Chess-Results.com.

 

Officiel hjemmeside for turneringen: sahcg.me/euclubcup/

 

europacup