Rusland Europamestre

Favoritterne fra Rusland levede op til forventningerne og vandt Europamesterskabet for landshold, der blev spillet i Batumi i Georgien. Ukraine førte ellers mesterskabet inden sidste runde, men da russerne slog Polen med 2½ – 1½, var Ukraines uafgjorte match mod Kroatien kun nok til at få sølvmedaljerne. England fik bronze.

 

rusland1

De russiske Europamestre.

 

Russerne vandt 6 matcher og spillede tre uafgjort, deriblandt mod Danmark i første runde. Rusland var dermed det eneste ubesejrede hold i turneringen. Individuelt var det især Dmitry Andreikin og Daniil Dubov, der var toneangivende på det russiske hold. De havde en ratingpræstation på henholdsvis 2817 og 2805.

 

Danmark tabte i sidste runde knebent til Østrig. IM Jesper S. Thybo kunne havde scoret en GM-norm med en gevinst, men måtte nøjes med remis. Danmark endte samlet som nummer 32 mod en seedning som nummer 21. Det er dog de små marginaler, der i sidste runde afgør placeringen. Havde Danmark slået Østrig i sidste runde, var seedningen blevet indfriet.

 

 

Bedste nordiske nation blev Sverige på en 20. plads lige foran Norge.

 

 

Med to sejre i de afsluttende runder fik Jonas Bjerre en fin EM-debut, og kan sætte en smule rating ind på kontoen. Her følger Danmarks enlige sejr i sidste runde.

 

 


Også i Kvinderækken vandt Rusland, og også her var holdet det eneste ubesejrede i turneringen. Georgien fik sølv og Aserbajdsjan bronze.

 

Holdopstillinger og resultater på Chess-Results: HER

 

Turneringens hjemmeside: www.euro2019.ge