Overbevisende sejr mod Slovakiet

Det danske hold leverede en superpræstation mod Slovakiet i 8. runde af Hold EM. Selvom danskerne kun var små favoritter, så var der ikke meget slinger i valsen undervejs, og alle point blev kørt sikkert hjem.

 

Mads var første mand færdig i et kort parti. Selvom åbningen ikke gav det store, fik Mads lige så forsigtigt udviklet sine brikker, mens modstanderen rykkede dronningen 13(!) gange i træk til sidst. Pludselig truede Mads et tårn og mat, og sorts manglende udvikling kom virkelig til udtryk. Fin gevinst til Mads!

 

Jonas fik spillet et fint parti i Katalansk. Jonas overraskede sin modstander med 6.Sc3 (Samme variant som Sune spillede i første runde mod Aleeksenko). Modstanderen fik spillet en plan med c6, a5, Db6 og Da6, men Jonas havde en klart mere harmonisk og udviklet stilling. Efter nogle konkrete varianter kom Jonas ud i et vundet slutspil, og vandt kort efter en officer og partiet.

 

Jesper spillede mod den tidligere topspiller og anerkendte skakforfatter Lubomir Ftacnik, i et meget lige parti. Jesper kunne ellers lave en GM-norm over 8 runder med en gevinst. Jesper udlignede komfortabelt med sort i en Vienna, og pressede endda en lille smule. Mange brikker blev byttet af, og selvom Jesper var den eneste der var tæt på noget, blev det desværre kun til en remis. Jesper kan imorgen med sejr lave GM-norm over 9. runder, så det bliver spændende!

 

Lars viste kold og tør teknik i sin “favorit-åbning” Caro Kann. Det blev Short Varianten i 3.e5, og Lars udlignede stille og roligt. Efter dronningafbytningen virkede det meget lige, men Lars holdte gryden i kog, og hans brikker var hele tiden lidt mere aktive. Selvom tårnslutspillet nok var holdbart, så var det svært mod Lars aktive konge, og modstanderen bukkede under til sidst. 

 

 

Danmark i kamp – her fra runde 7. Foto: Sophie Nikoladze / Rasim Huseynov
 

På førstebrættet bragte Mads Andersen Danmark foran med 1 – 0 i et taktisk spændende parti, hvor modstanderen pludselig manglede udvikling: 

 

 

 

  

 

Top tre inden sidste runde:
1. Ukraine, 13 matchpoint

2. Rusland, 13 mp

3. England, 12 mp

Topopgørene i sidste runde:

Ukraine – Kroatien

Rusland – Polen 

Tyskland – England

Sidste runde spilles allerede kl. 08:00 dansk tid. Her møder Danmark Østrig. På papiret et helt lige opgør. Matchen kommer til at se således ud: 

 

 

 

Holdopstillinger og resultater på Chess-Results: HER

 

Live på Chess24: HER

 

Turneringens hjemmesiden: www.euro2019.ge

 

European Team Chess Championship 2019 på Facebook: HER