Kort nyt uge 42

World Junior Chess Championship i Indien har deltagelse af IM Martin Percivaldi og WFM Ellen Fredericia Nilssen. Der er spillet 6 runder og begge danske spillere har lige over 50% med 3½/6. 

 

 

Efter et indledende nederlag har IM Martin Percivaldi fået spillet sig op i ved Junior VM i Indien. Foto: Ruggero Percivaldi

 

Link til live i kvinderækken på Chess24: HER

 

Link til live i åben række på Chess24: HER

 

World Junior Chess Championship på Facebook: HER

 

Link til turneringens hjemmeside: https://worldjuniorchess2019.com/

 

—- 

 

IM Filip Boe Olsen fra Skanderborg deltager fra mandag den 21. oktober til lørdag den 26. oktober i den lukkede stormesterturnering “GM-Turnier Braunschweig 150 Jahre SBG”. Deltagerfeltet ser således ud: 

 

1. GM Michal Krasenkow, Polen (2622)
2. GM Sergei Ovsejevitsch, Ukraine (2617)
3. GM Nikita Meshkovs, Letland (2548)
4. IM Valentin Buckels, Tyskland (2442)
5. IM Nikolas Lubbe, Tyskland (2431)
6. IM Radoslav Gajek, Østrig (2411)
7. Jari Reuker, Tyskland (2394)
8. IM Filip Boe Olsen, Danmark (2380)
9. IM Jakob Leon Pajeken, Tyskland (2323)
10. WGM Melanie Lubbe, Tyskland (2242)

 

Link til live på Chess24: HER

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

—-

 

Efter at Jonas Bjerre sikrede efter sig stormestertitlen på Isle of Man efter 9 runder, fortsatte han det imponerende spil i runde 10, hvor det blev til en overbevisende sejr mod Ahmed Adly (2636). Allerede i træk 22 vinder Jonas en kvalitet: 

 

 

Dermed har Jonas nu scoret over 50% mod et felt af spillere der alle har over 2600 i rating – helt præcist et ratinggennemsnit på 2662. Et helt fantastisk resultat: 

 

1. GM Ray Robson (2670) remis
2. GM Krishnan Sasikiran (2675) remis
3. GM Ferenc Berkes (2667) remis
4. GM Alexander Moiseenko (2635) vundet
5. GM Wesley So (2767) tabt
6. GM Vadim Zvjaginsev (2644) remis
7. GM Alexander Riazantsev (2645) remis
8. GM Anton Demchenko (2655) remis
9. GM Evgeny Alekseev (2629) remis
10. GM Ahmed Adly (2636) vundet 

 

Runde 11 spilles her mandag kl. 14:30. Her møder Jonas med sort den tidligere verdensklassespiller Aleksey Dreev (2662). Link til live på Chess24: HER

 

—-

 

Furesø Open havde samlet 48 deltagere. Aref Vasli og FM Mikkel Manosri Jacobsen med 5/6 foran et forfølgerfelt på fem spillere af bestående af FM Tobias Valentin Rostgaard, FM Gahan M G, Peter Birk Petersen, Christian Altenburg Eriksson og ikke mindst turneringens helt store overraskelse, Paulius Meskenas. Paulius var seedet som nummer 25 og satte 128 ratingpoint ind på kontoen, og passerede dermed for første gang de 2000 i rating.


Flot resultat af 14-årige Paulius Meskenas. Foto: Mads Boe

 

Link til resultater fra turneringen: HER

 

—-

 

Lars Wilton skriver på vegne af arrangørerne i Esbjerg om deres weekendturnering der også sluttede i går søndag:   

 

Esbjerg Efterår 2019 blev afviklet fra den 18. oktober til den 20. oktober som en kombineret turnering med tre runders hurtigskak samt 4 runder med normal betænkningstid. 36 deltagere tilmeldt med 5 titelholdere iblandt – godt social samvær ,god varm mad mellem runderne og til tider osse god skak gjorde at spændingen først udløstes sent søndag aften…. Den bornholmske stormester, Jens Kristiansen, løb sluttelig, yderst fortjent  med pokalen foran ratingfavoritten IM Jonathan Carlstedt fra Hamborg. 3. pladsen deltes af IM Jens Ove Fries Nielsen og Jacob Abildlund Brorson. De øvrige præmiegrupper og billeder kan ses på Esbjerg Skakforenings hjemmeside: http://www.skakforeningen.dk/ . Sluttelig tak til vore sponsorer – Østjysk Turistfart samt Hoffmann Fonden og til spillerne – tror der er noget på trapperne til næste år !

 

 

Fra venstre: IM Jens Ove Fries Nielsen, IM Jonathan Carlstedt og turneringsvinder GM Jens Kristiansen. Foto: Esbjerg Skakforening 

 

—-

 

2. Bundesliga i Tyskland startede med en dobbeltrunde lørdag og søndag. IM Thorbjørn Bromann og GM Carsten Høi spiller igen i år for SG Turm Kiel, hvor de både kan komme i kamp for førsteholdet og andetholdet. Det blev i weekenden til to nederlag til danskerholdet, hvor Thorbjørn lørdag tabte til IM Mikhail Demidov (2564) og søndag spillede remis mod GM René Stern (2520), men Carsten lørdag tabte til GM Jakob Meister (2410) og søndag spillede remis mod GM Mladen Muse (2387).

 

I Oberliga Nord Nord var der også danske spillere i kamp. Hele fem danskere var med i Preetzer TSVs sejr på 5-3 over Schachfreunde Hamburg. Der var sejre til IM Mads Hansen, FM Kristoffer Dyrgaard og Kim Henrik Skaanning-Pedersen. Bjarne Light spillede remis, mens IM Steffen Pedersen tabte. FM Niels Jørgen Fries Nielsen spillede remis for SV Diagonale Harburg der tabte matchen 6-2 til SK Doppelbauer Kiel.

 

Link til resultater fra den tyske liga: HER

 

—-

 

Den svenske Elitserien Allsvenskan er gået i gang. Fredag, lørdag og søndag var der fuldt program i den bedste svenske holdrække. Alle holdene var samlet i Uppsala og efter weekenden kampe fører Lund ASK med danske IM Mikkel Antonsen på holdet. Det blev til tre storsejre for Lund og Antonsen bidrog til sejrene ved at score 2 af 3. IM Martin Haubro var eneste anden dansker i aktion. Haubro spiller for Limhamns SK og scorede også 2 af 3.  Se resultater her.