Russerne kommer

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Tirsdag kl. 15.00 kan man følge den spændende match mellem det førende russiske hold og det danske hold fra Roskilde-Skive på det absolutte topbord ved Senior EM for hold i Kroatien.

 

Morten Fabrin skriver hjem til skak.dk:

Trods seedning som nr. 10 er holdet Roskilde-Skive nu efter 2/3 af holdEM for seniorer i 65+ klassen nr. 5, mens det andet danske hold, SK2012 i overensstemmelse med sin seedning ligger som nr. 11 blandt de 16 hold.

 

Roskilde/Skive kunne herefter ikke længere undgå, at de i 7.runde skal møde de suveræne russiske verdensmestre, hvis trup består af GM Balashov, GM Sveshnikov, IM Kalegin, IM Zhelnin og GM Pushkov. Et imponerende hold, men det sammenbragte mandskab af spillere med hjemsted i Roskilde og på Fur vil tage opgøret som en spændende oplevelse, man kun sjældent kommer ud for.

 

Roskilde-Skive led i 4.runde et knebent nederlag på 1,5-2,5 mod stærke Schweiz. Det kunne både være blevet til mere, men også mindre, idet Claes Løfgren på topbrættet i følge Stockfish på et tidspunkt var nede med minus 8 mod IM Huss, men tilkæmpede sig en remis. Også Jørgen Løvgren og Morten Fabrin spillede remis, mens Preben Løvgren tabte. I 5.runde blev det 2-2 mod Østrig efter gevinst til Preben Løvgren, og nederlag til Claes Løfgren, mens Jørgen Løvgren og Morten Fabrin remiserede. 6.runde var mod Sverige 3, en på papiret overkommelig modstander, men det blev kun med kniberi til en sejr på 2,5-1,5 efter gevinster til brødrene Løvgren, nederlag til Løfgren og remis til Fabrin.

 

SK 2012 spillede i 4. runde 2-2 efter 4 remiser mod Irland. Holdets trup består af 5 spillere, og denne dag var det Jens Kølbæk, Arne Bjørn Jørgensen, Steen Juul Mortensen og Finn Andersson, der var på banen. I 5. runde hentede det danske hold sig omsider en sejr efter 3-1 over finske “Northern Moves”. Kølbæk og Andersson stod for gevinsterne, mens det blev til remis for Poul Erik Nørgaard Olsen og Arne Bjørn Jørgensen. I 6. runde kom danskerne op mod Belgien, og her blev det kun til 1/2 point ved Arne Bjørn Jørgensen, mens Kølbæk, Olsen og Andersson måtte ned.

 

Rusland har maksimum 12 matchpoints fulgt af Tyskland og Sverige 1 med 9, Finland med 8 og som nævnt Roskilde/Skive, der har 7.

 

I klassen 50+, der er uden dansk deltagelse, er det Rusland og Kroatien, der er i delt føring. De to hold har de maksimale 5 spillere i deres trupper, og de er alle stormestre.

 

Morten Fabrin

 

senior em65

 

Resterende program for turneringen: 
Tirsdag den 24. september kl. 15:00: 7. runde
Onsdag den 25. september kl. 15:00: 8. runde
Torsdag den 26. sepember kl. 15:00: 9. runde

 

Link til resultater på chess-results for +50: HER 

 

Link til resultater på chess-results for +65: HER

 

Officiel hjemmeside for turneringen: european2019chess-losinj.com/

 

Følg med live på Chess24.