Sidste runde i 1. og 2. division

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Søndag spilles der sidste runde i de underliggende divisioner. De to sidste runder i Xtracon-Skakligaen spilles i næste weekend den 16. – 17. marts i Hillerød.

 

I 1. division gruppe 1 ligner Skakforeningen ØBRO et nyt Xtracon-Skakligahold. Inden sidste runde fører de med 7 point ned til nummer to, Furesø. Netop ØBRO og Furesø mødes i sidste runde, så kravet til Furesø er en 7½ – ½ sejr hvis de skal stikke en kæp i hjulet for ØBRO. I den samlede stillingen mangler der et blive spillet en kamp i 6. runde. Det er opgøret Holbæk – Bornholm, der spilles lørdag i Holbæk. Bornholm er presset på sidstepladsen, mens den anden nedrykningsplads nok bliver en kamp mellem Brønshøj 2, Næstved og Holbæk.

Sidste runde spilles søndag den 10. marts kl. 12.00 hos Furesø på Ellegården, Stavnsholtvej 168. 3520 Farum. Der forventes ikke live-dækning fra runden.

 

oebros lokaler

ØBROs lokaler på Østrebro i København skal efter alt at dømme lægge hus til Xtracon-Skakliga skak til næste sæson. Foto: Thomas Vestergård

I 1. division gruppe 2 er Nordre allerede sikret oprykning til landets bedste række. Aarhusklubben, der har vundet DM adskillige gange, fører med 11 point ned til Fredericia på andenpladsen. I bunden ser det svært ud for Aalborg og Haderslev.

Sidste runde spilles søndag den 10. marts kl. 12.00 hos Viborg Skakklub på adressen: FOA, Grønnegade 13, 8800 Viborg. Der vil ikke være live-dækning.

I 2. division gruppe 1 har Odysseus et forspring på 2 point til BMS II på andenpladsen og 3 point til ØBRO II på 3. pladsen. I bunden er Seksløberen isoleret med 4½ point op til den frelsende 6. plads. Allerød, Nørrebro, Helsingør og K41 er alle i nedrykningsfare.

Sidste runde spilles søndag den 10. marts kl. 12.00 hos Allerød, der spiller på Biblioteket, Skovensvej 4, 1 sal, 3450 Allerød. Allerød lover livedækning på et link, der bliver offentliggjort kort før start på ask-skak.dk

I 2. division gruppe 2 fører Champ Team Køge med 2½ point ned til Sydøstfyn. Det bliver et af de to hold, der rykker op. I bunden er Fåborg isoleret, mens den anden nedrykningsplads skal fordeles til enten Kalundborg, Tåstrup eller Nørre Aaby.

Køge arrangerer sidste runde søndag den 10. marts kl. 12.00 på Asgård Skole, Norsvej 2, 4600 Køge. Der vil være live-dækning fra alle fire matcher på: hold.skakturnering.dk

I 2. division gruppe 3 er der stor spænding om oprykningen. Springeren har 33½ point og Esbjerg 33 point. På tredjepladsen har Aarhus/Skolerne II 30 point og er klar til at snuppe førstepladsen, hvis nerverne spiller de to førende hold et puds. I bunden skal der ske store overraskelser, hvis ikke Skanderbog II og Horsens må en tur ned i Mesterrækken.

Sidste runde spilles søndag den 10. marts kl. 12.00 hos Silkeborg: Lunden, Vestergade 74, 8600 Silkeborg.

I 2. division gruppe 4 har Skive 2½ points forspring til Nordre II. Der skal ske underlige ting, hvis ikke et af de to hold rykker op. I bunden er der stor spænding om de to nedrykningspladser. Skørping, Aars/Nibe og Aalborg II ligger næsten lige i bunden.

Sidste runde spilles søndag den 10. marts kl. 12.00 på Erhvervskolerne, Øster Boulevard 10, 9600 Aars

Divisionsturneringen: http://holdskak.skak.dk/TeamTour/Index/36