Rekorddeltagelse i Skolernes Skakdag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

 

Når Formanden for Børne- og Undervisningsudvalget i KL, Thomas Gyldal Petersen, åbner Skolernes Skakdag i morgen fredag den 8. februar 2019 kl. 08:30 på Balsmoseskolen i Egedal Kommune, sætter et rekordstort antal elever på 49853 fordelt på 293 skoler sig til skakbrætterne for at deltage i Skolernes Skakdag – også kaldt hjernegymnastikkens motionsdag.

 

Dansk Skoleskaks næstformand, Jesper Zwisler, og generalsekretær, Mads Jacobsen, deltager også i åbningen, hvor de bl.a. skal overvære premieren på det nye Fortknight-skak, som kombinerer elementer fra den digitale landeplage Fortnite med det kongelige brætspil.

Trods den digitale dagsorden er der en stigende interesse for skoleskak, som 600 skoler i dag har enten som frivillig læringsaktivitet eller obligatoriske timer. Det glæder Mads Jacobsen: ”I en tid, hvor mange kigger mere på en skærm end på hinanden, oplever vi i Dansk Skoleskak rekordstor interesse til vores analoge læringsaktiviteter og Skolernes Skakdag. Den 8. februar er der premiere på det nye Fortknight-skak, der kombinerer elementer fra Fortnite med skakspillets respekt, håndtryk og øjenkontakt”. 

Skolernes Skakdag afholdes for 9. år i træk, og foregår på de lokale skoler og organiseres af skolens lærere, pædagoger og ældste elever, der er uddannet PLAYMASTERS, så de ikke sættes skakmat af de yngre elever. Skolernes Skakdag er trods navnet ikke kun én enkelt dag, men et årshjul af læringsaktiviteter med kurser, stævner og frikvarterskak samt årets Landsfinale i Skolernes Skakdag der bliver afholdt den 22. marts i Sydbank Arena i Kolding.

Skolernes Skakdag arrangeres af de 293 skoler, Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken.

 

Se mere på https://skoleskak.dk/skolernes-skakdag/