Kort nyt uge 3

Der var runde i både den tyske Oberliga og Landesliga i går søndag. I Oberliga Nord Nord rykkede Turm Kiel med en sejr på 5½-2½ over Königspringer Hamburg op på andenpladsen i gruppen. Der var sejre til IM klaus Berg og FM Mads Boe, mens FM Filip Boe Olsen spillede remis på førstebrættet. Danskerklubben Preetzer TSV er placeret under nedrykningsstregen efter et stort nederlag på 5½-2½ til Schachfreunde Hamburg. Bjarne Light var med for Preetz, men tabte desværre på bræt 4. I Landesliga Hamburg spillede SV Diagonale Harburg med IM Jens Ove Fries Nielsen og WFM Esmat Guindy på holdet uafgjort 4-4. Det er den første pointafgivelse i år, og de fører stadig rækken med et enkelt matchpoints forspring. Jens Ove spillede remis, mens Esmat vandt. Link til resultaterne i den tyske liga: HER

 

IM Jens Ove Fries Nielsen deltager i Niedersaechsisches DLM Triumph Turnier 2019 i Tyskland, der starter den kommende lørdag. Turneringen arrangeres af  FM Wolfgang Pajeken og konceptet er, at to hold med fem spillere på hvert hold, spiller en dobbeltrundig match. Jens Ove er med på holdet “Team Old School”, som er oppe imod “Team Kaderspieler”. Link til resultater på Chess-results: HER


For en uge siden blev IM Bjørn Møller Ochsner kåret til Årets Skakspiller. I den forbindelse har Århus Stiftstidende lavet en fin baggrundsartikel om Bjørn. Artiklen kan læses: HER

Både IM Bjørn Møller Ochsner og far Henrik bliver interviewet i artiklen. Foto: Fra Århus Stiftstidende

 

Chess House og skakklubberne i Aarhus inviterer til Det Åbne Aarhusmesterskab 2019. Turneringen spilles over 8 runder i skolernes vinterferie fra torsdag den 16. februar til søndag den 19. februar. De første fire runder spilles som hurtigskak, mens de sidste fire spilles med normal betænkningstid. Arrangørerne håber på samme høje deltagerantal som til Festugeturneringen, hvor lige knap 100 spillere deltog. Link til invitation og tilmelding: HER 

 

I weekenden blev 2. afdeling af årets juniorholdturnering – Juniorrække Sjælland – afviklet i regi af Københavns Skak Union. Stævnet var ramt af afbud fra Faxe og ØBRO, i begge tilfælde pga. sygdom. I stedet blev der oprettet to “Mix hold” med ekstra spillere fra de deltagende klubber, således at deltagerantallet stadig var på 16 hold. Inden lørdagens 3 runder førte “Skak for Sjov 1”, men de havde en hård lørdag og tabte alle 3 kampe. I stedet har “Køge 1” taget føringen, skarpt forfulgt af “Amager 1” og “BMS 1 “. Alle 3 hold skal til marts deltage i den bedste slutspilsgruppe sammen med “Black Knights”(Præstø), “Brobizz 1″(Nørrebro) og “Skak for Sjov”. De restende hold slutter juniorholdturneringen af i Slutspilsgruppe B. Link til resultater: HER

 

 

64 unge spillere deltog i Juniorrække Sjælland: Foto: Esben Slavensky