Kort nyt uge 49

128-årige Randers Skakklub, der er landets næstældste skakklub efter Aalborg Skakforening, er tirsdag den 27. november fusioneret med skakklubben Rokaden. Rokaden er selv en fusion mellem arbejderskakklubben Tårnet og Skakklubben af 1946.

 

Klubberne forsætter under navnet Randers Skakklub med Michael Kull som samlende formand. De to fusionsklubbers tidligere formænd Kaj Nielsen fra Randers og Claus Andersen fra Rokaden, valgte at træde tilbage fra deres poster ved samme lejlighed. Claus Andersen efter 25 på formandsposten i henholdsvis Skakklubben af 1946 og Skakklubben Rokaden.

 

Se mere her: http://6-hk.dk/skakklubber-slaar-sig-sammen/

 

randers
Steen Juul Mortensen har ordet ved generalforsamlingen i den fusionerede klub. Foto fra 6-hk.dk

 

Skanderborg arrangerede i lørdags hurtigskakturnering for ungdomsspillere med 43 deltagere på Niels Ebbesen Skolen. Turneringen indgår i Århus Skoleskaks samlede Grand Prix.

 

Turneringsvinderne blev:

Gruppe B: John Christopher Christensen, 4½/6
Gruppe C: Noa Sinding, 6/6 (!)
Gruppe D: Nanna Ehrenreich 6/8
Gruppe E: Philip Løvbjerg 6/6 (!)
gruppe F: Marcus Kloster 5/6
Gruppe N: Mikkel Jensen 6/7

 

Se mere om Grand Prix turneringerne på Århus Skoleskaks hjemmeside: www.aarhusskoleskak.dk

 

Skak er et fantastisk spil. Hvor kan en pige på 8 år spille mod en 93-årig mand på lige vilkår? Det er såmænd i Viby Skakklubs klubturnering hvor skoleskakdanmarksmester i den yngste gruppe, Nancee Cheryl, mødte Svend Aage Jensen i sidste runde i efterårsturneringen. Det blev den unge danmarksmester, der løb med sejren. Tak til Bjarne Jensen for tippet.

 

nancee viby

Nancee Cheryl mod Svend Aage Jensen. Foto Martin Frøkjær-Jensen


Se mere på: vibyskakklub.dk