Holdleder glad trods nederlag

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

 

Sune fr_mde_med_Navara._Schou-Moldt

Sune Berg Hansen spillede remis mod verdensmester Magnus Carlsen ved EM, men holdet tabte 1-3.


Jacob Aagaard skriver fra Reykjavik:

Sjældent har holdlederen været så glad efter et nederlag! Vi tabte 3-1 til Norge og var aldrig rigtigt i nærheden af mere.

(foto af Sune Berg Hansen før glanspartiet mod Navara i anden runde. Foto taget af Thomas Schou-Moldt. Den dansk-islandske GM Henrik Danielsen har i baggrunden sneget sig med på billedet.)

 

Mikkel kom skidt ud af åbningen og mistede en bonde. Han kæmpede så godt han kunne, men med færre brikker er det svært.

 

Mads fik en lille fordel ud af åbningen, men lavede så en forunderlig afvikling. Heldigvis kom han ikke til at stå meget dårligere og partiet blev remis.

 

Lars kom fint ud af åbningen, men et dårligt dronningetræk gjorde at han hele tiden var et tempo for sent i forsvaret af a-bonden. Da han blev nødt til at give en kvalitet var det svært at bevare optimismen.

 

Sune spillede hvid mod Verdensmesteren, Magnus Carlsen. Han havde besluttet sig for at gå til den og det gjorde han. Ikke alt hvad han gjorde var elegant, men det var nok til at skabe problemer for Carlsen. Begge spillere lavede et par fejl, inden partiet endte i uligefarvede løbere og remis.

 

En stor dag for Dansk skak!

 

 

(Kvindeholdet leverede et meget fint holdresultat ved at spille uafgjort 2-2 mod de på papiret noget stærkere spillere fra Slovenien. Her vandt Nina Høiberg og Thomine-Stohlberg-Rohr. Et selvstændigt referat om den match følger. red.)

 

Jacob Aagaard kommenterer en partistilling fra topmatchen mellem Rusland og Ukraine:

Andetsteds vandt Rusland 3-1 over Ukraine. Uden stjernene Karjakin og Kramnik var der sikkert dem der ville nedskrive Ruslands aktier, men tværtimod tror jeg det er en fordel. Balancen på holdet er sikkert bedre uden de største egoer, og World Cup finalisten Svidler og tidligere nummer 2 i verden og finalist i kandidatturneringen, Alexander Grischuk, er et udmærket andetbræt...