Nye Ungdomsdanmarksmestre kåret

• Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Søndag aften sluttede Ungdoms-DM, afholdt på Morten Børup Skolen i Skanderborg, med Skanderborg Skakklub som arrangør. Turneringen bød igen i år på store overraskelser, hvilket måske ikke er så mærkeligt, da de unge talenters forbedringer kommer i ryk, og dermed følger ratingtallet ikke altid trop med den skaklige udvikling.

U08:

Nancee Arockiaraj og Elin Wu sluttede begge på 6 point, men førstnævnte havde bedst korrektion (og vandt også det indbyrdes opgør). Emil Zander fra Kjellerup tabte til begge, men vandt de resterende partier.

Fra venstre: Emil Zander (3. plads), Nancee Arockiaraj (1. plads) og Elin Wu (2. plads) Foto: Claus Quist

U10:

På trods af, at Vitus Bondo Medhus fra Evans lige var rykket op fra U08, blev han en sikker vinder af U10. Han var seedet som nummer 5, og vandt 6 partier og spillede et enkelt parti remis. Det var mod Andreas Philip Cort Maleeva Hansen, der også gik ubesejret gennem turneringen og sluttede på 2. pladsen med 6 point. Ratingfavoritten John Christopher Christensen kom ind på 3. pladsen med scoren 4½/7.

Fra venstre: Andreas Philip Cort Maleeva Hansen (2. plads), Vitus Bondo Medhus (1. plads) og John Christopher Christensen (3. plads). Foto: Claus Quist

U12:

Albert Mechlenburg Møller fra FREM, der også sidste år vandt DM, blev en sikker vinder med 6½ af 7. Han spillede kun remis mod Lukas Iskos, der tog andenpladsen med 5½ point. Alf Andries blev en flot nummer 3 med 4½ point, og tabte kun til de to spillere der kvalificerede sig til NM

Fra venstre: Lukas Iskos (2. plads), Albert Mechlenburg Møller (1. plads) og Noah Krug Wahlgren (5. plads). Alf Andries der blev nummer 3 mangler på billedet. Foto: Claus Quist

U14:

Favoritten Casper Liu fra BMS blev i lighed med sidste år Danmarksmester, men havde problemer i partiet mod nærmeste konkurrent Oscar Koch-Müller og i sidste runde mod Hannibal Valuer Jaques, hvor Casper Liu i et dobbeltslutspil med en bonde mindre lykkedes med at trække ratingkortet og få remis. I et direkte opgør om NM-kvalifikationen endte partiet mellem Paulius Meskenas og Simon Ehrenreich remis, hvorved at sidstnævnte kvalificerede sig til NM på grund af bedst korrektion.

Fra venstre: Simon Ehrenreich (2. plads), Casper Liu (1. plads) og Paulius Meskenas (3. plads). Foto: Anders Haarup

U16:

Det var nok i denne gruppe, at overraskelserne var størst. 6. seedede Filip Holm fra Nordre snød – på trods af en forskel på 350 ratingpoint – alle konkurrenterne og blev Danmarksmester. Fuldt fortjent, da han undervejs slog begge de to ratingfavoritter Adesh Easwaralingam og Nicolai Kistrup. Næsten lige så overraskende var det, at Christian Frambøl nappede andenpladsen, da han i sidste runde tog hele pointet mod den førende Thomas Søndergaard Thybo, der dermed måtte nøjes med 3. pladsen.

Fra venstre: Filip Holm (1. plads) og Christian Emil Frambøl (2. plads). På billedet mangler Thomas Søndergaard Thybo (3.plads). Foto: Anders Haarup

U19:

Dette var en 6-mands alle mod alle, og her var der ikke de store overraskelser. Hilmir Freir Heimisson vandt med 4½ point, foran Bjarke Hatop Kristensen med 4 point, men da islændingen ikke kan kvalificere sig til Nordisk Mesterskab, gik billetten til Magnus Mejlvang fra Bornholm.

Fra venstre: Magnus Mejlvang (3. plads), Bjarke Hautop Kristensen (2. plads) og Hilmir Freir Heimisson (1. plads). Foto: Anders Haarup

De kvalificerede spillere til det individuelle Nordiske Mesterskab der afholdes i Island i februar:

U10: Vitus Bondo Medhus og Andreas Philip Cort Maleeva Hansen

U12: Albert Mechlenburg Møller og Lukas Iskos

U14: Casper Liu og Simon Ehrenreich

U16: Filip Holm og Christian Emil Frambøl

U19: Bjarke Hautop Kristensen og Magnus Mejlvang