Nederlag til Slovakiet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Slovakiet viste sig desværre for stærke for de danske kvinder. Kvindelandstræner Peter Thorsbro beretter fra en runde, hvor det ellers startede godt: 

 

Slovakiet – Danmark: 3½ – ½
1. IM Eva Repkova (2288) – WFM Esmat Susanne Guindy (2157) 1 – 0
2. WGM Zuzana Cibickova (2268) – WIM Oksana Kryger (2137) 1 – 0
3. WFM Monika Motycakova (2198) – Ellen Fredericia Nilssen (2101) ½ – ½
4. WFM Dominika Ferkova (2060) – WFM Louise Fredericia (2060) 1 – 0 

 

Igen skulle vi møde et stærkt hold, som på papiret var favoritter mod os. Styrkeforskellen var dog ikke større end at vi havde chancer, om end vi skulle spille op til vores allerbedste. Den, ellers så forsigtige holdleder var ramt af en buffetkødsovs, så det er dejligt at vi har Ellen Kakulidis, som udover at hjælpe med forberedelser, coaching og huskesedler, også kunne træde til som kaptajn når der nu var brug for det!

 

De første par timer af matchen så ganske lovende ud. De tidlige åbninger kom ind i forberedelserne, der var svag fordel på de hvide brædder og der var lige stillinger på de sorte. Derfra gik det desværre ned ad bakke…

 

Esmat var først færdig. Fra en relativt lige stilling valgte hun et chancerigt kvalitetsoffer, men der var nok aldrig helt tilstrækkelig kompensation for kvaliteten. Sådan noget er altid let at se på computeren, og ikke mindst bagefter, men det skal nok ses i lyset af et muligt kvalitetsoffer som ikke blev forsøgt i gårsdagens runde. Bestemt en god praktisk chance, men denne gang gik den desværre ikke.

 

Oksana fik en vanskelig stilling, hvor modstanderen trængte ind med et tårn på 2. række. Det var bare stærkt, og Oksanas modstander spillede det præcist til et mål.

 

Ellens parti var længe i balance, med måske til tider en svag fordel til Ellen. Til sidst blev de dog enige om remis i en relativt lige stilling, hvor det ikke gav mening i forhold til matchresultatet at satse hele butikken.

 

 

Ellen Fredericia Nilssen – dansk topscorer med 4½/6. Foto: Poul Jacobsen

 

Louise kom fint ud af åbningen, og havde på et kritisk tidspunkt valget mellem et positionelt opspil med minoritetsangreb, eller et direkte angreb på sorts konge via et bondeoffer. Louise valgte, tro mod sin stil og oplæg, det sidste, men modstanderen fandt desværre et solidt forsvar og Louise måtte derfor ned.

 

Slutfacit et stort nederlag på 0,5-3,5. Det er rigtig ærgerligt, vi var ikke uden chancer, men det gik i den grad ikke vores vej i dag. Der er ikke andet at gøre end at komme op på hesten igen, og så ellers lade det gå ud over vores modstandere i morgen. Der er fortsat 4 runder tilbage, vi er godt med og der er i den grad vilje og spilleglæde i reserve til de kommende runder!

 

1. IM Eva Repkova (2288) – Esmat                 2. WGM Zuzana Cibickova (2268) – Oksana 

  

 

3. WFM Monika Motycakova (2198) – Ellen     4. WFM Dominika Ferkova (2060) – Louise

 

1: Esmat forsøgte sig med kvalitetsofferet TxLd2. Hun vandt herefter g4, men der var nok aldrig helt tilstrækkelig kompensation, og modstanderen spillede sikkert herfra
2: Oksana spillede f3 og efter SxSc3, bxSc3 var et potentielt stærkt centrum. Modstanderen lykkedes dog med aktivt spil at trænge ind i 2. række, og det blev afgørende for partiet
3: Ellen spillede a5 og herefter c5, hvorefter c4 blev besvaret med d4. En dynamisk stilling, med muligheder, men også tveægget
4: Louise kunne her have spillet det det solide minoritetsangreb b4, a4, b5 osv. I stedet valgte hun, tro mod sin dynamiske stil, at gå efter sorts konge med g4, Sh2->Sxg4. Desværre fik modstanderen gendrevet det med præcist spil. 

 

 

 

I runde 8 møder kvindelandsholdet Makedonien – et hold vi gerne skulle slå: 

1. Bojana Bejatovic (2057)
2. WFM Monika Stojkovska (2106)
3. WIM Gabriela Koskoska (2026)
4. Dragana Nikolovska (1856)
5. Katerina Petrovska (1966)

 

Link til resultater i Kvinderækken: HER

 

Link til hjemmesiden for OL i Batumi: https://batumi2018.fide.com/en

 

OL i Batumi på Facebook: https://www.facebook.com/batumi2018/

 

Kvindelandsholdet på Facebook: HER

 

Live på Chess24: HER