2. Runde: Sejr mod Tjekkiet

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

En glad holdleder, IM Leif Kristensen, skriver til skak.dk om dagens sejr mod Tjekkiet, som betyder at Danmark er tilbage på 50% i både matchpoint og brætpoint. 

 

Der blev kæmpet hårdt på alle brætter. Efter 3 timers spil var intet afgjort. Jonas blev presset hårdt i en sicilianer og mødte en velforberedt modstander. I en sidevariant ofrer Jonas en bonde, men kunne desværre ikke huske den præcise fortsættelse. Modstanderen spillede præcist og godt omkring træk 15, så Jonas kommer i alvorlige vanskeligheder. Faktisk har modstanderen en fordel på +3 – heldigvis laver han en overseelse, der reducerer fordelen til +1, De ender i et slutspil, hvor Jonas mangler en bonde (tårn og løber og 4 bønder mod tårn og springer og 5 bønder til modstanderen). Jonas får afviklet til et holdbart tårnslutspil trods tidnød og partiet slutter remis. Et heldigt ½ point efter at have været i voldsomt stormvejr.

Filip spillede med hvid mod nimzoindisk og kunne have fået lille fordel efter åbningen, men han fandt ikke det præcise, så modstanderen får udlignet. Modstanderen får neutraliseret hvids initiativ og blokeret hvids isolerede d-bonde. Modstanderen havde mulighed for at

tage en trækgentagelse, men gjorde det heldigvis ikke – i stedet deplacerer han sin springer og Filip får chancer, selv om stillingen stadig er lige. Pludselig laver han en grov fejl, der koster dronningen og partiet. En heldig sejr! Efter de første 4 timer førte vi 1½-½ inden de 2 sidste afgørende partier.

 

Bjarke lavede en super forberedelse og havde de første 20 træk i en kongeinder med hjemmefra og opnår lige spil med gensidige chancer. Modstanderen spiller ikke helt præcist og Bjarke opnår lille fordel, men spiller så lidt upræcist, og modstanderen får igen udlignet. I tidnøden får Bjarke angreb, og i træk 41 laver modstanderen en fejl, der koster en bonde – lidt senere kommer endnu en fejl, der koster partiet. Dermed var turneringens første sejr en realitet.

Sidste mand var Julio. Han havde hvid i en sicilianer og opnår lille fordel efter åbningen. Modstanderen laver en fejl, der giver Julio en mulighed for klar fordel, men han overser desværre den taktiske vending. Stillingen er stadig ok for hvid, men Julio har kun 5 minutter til de sidste 20 træk, så han spiller ikke fortsættelsen præcist og gradvist forringes hans stilling. Sort får et farligt initiativ, og selv om Julio spræller, ender han efter lang kamp med at tabe partiet. Måske havde 2-2 været et mere rimeligt resultat, men heldigvis tippede de øverste brætter den rigtige vej.

Dagens resultater:  

 

Tjekkiet (2287) – Danmark (2277): 1½ – 2½

1. FM Jan Vykouk (2419) – Jonas Bjerre (2436) ½ – ½
2. FM Jan Miesbauer (2282) – Filip Boe Olsen (2355) 0 – 1
3. FM Jiri Liska (2266) – Bjarke Hautop Kristensen (2222) 0 – 1
4. FM Tomas Hurdzan (2164) – Julio Guillermo Quinones-Maletti (2094) 1 – 0

 

 

Danmark slår knebent Tjekkiet. I forgrunden IM Jonas Bjerre og bagved FM Filip Boe Olsen. Foto: Fra turneringens hjemmeside. 

  

I morgen venter det højst rangerende hold Tyskland 1, hvor vi igen har sort på bane 1.

 

Tyskland I – Danmark
1. IM Roven Vogel (2462) – Jonas Bjerre (2436)
2. IM Vincent Keymer (2466) – Filip Boe Olsen (2355)
3. IM Julian Martin (2415) – Bjarke Hautop Kristensen (2222)
4. FM Raphael Lagunow (2411) – Julio Guillermo Quinones-Maletti (2094) 

 

Program for turneringen:  

Lørdag den 14. juli kl. 14:00: 3. runde
Søndag den 15. juli kl. 14:00: 4. runde
Mandag den 16. juli kl. 14:00: 5. runde
Tirsdag den 17. juli kl. 14:00: 6. runde
Onsdag den 18. juli kl. 14:00: 7. runde  

 

Link til hjemmesiden fra turneringen: https://www.eytcc2018.de/

 

Link til live fra Chess24: HER 

 

Link til resultater fra Chess-results: HER