Danske hold i Europa Cup 2018

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

FU-medlem Arild Rimestad fortæller til skak.dk, at Brønshøj Skakforening, Jetsmark Skakklub og Hillerød Skakklub vil være de danske deltagere ved årets udgave af Europa Cuppen, der spilles i Halkidiki i det nordlige Grækenland lige ud til det Ægæiske hav. Turneringen spilles fra den 11. til 19. oktober i byen Porto Carras, der er en kendt turistattraktion. Brønshøj, Jetsmark og Hillerød endte som nummer 2, 3 og 4 i Xtracon-Skakligaen 2017/18. Vinderne fra Skanderborg Skakklub har ikke ønsket at sende et hold til Grækenland.

 

jetsmark

Bronzemedaljevinderne fra Jetsmark. Foto: Thomas Vestergård

 

I reglementet for turneringen kan man læse, at en nation, der har mindst ti hold med i den nationale holdturnering og samtidig har deltagelse af mindst 20 stormestre eller spillere med over 2600 i rating, har ret til at sende fire hold til Europa Cuppen. I hele den danske divisionsturnering har der været 19 stormestre aktion i den forløbne sæson, heraf 7 fra Team Xtracon Køge i 1. division. Danmark er altså meget tæt på at opfylde kravet, der udløser et fjerde hold i turneringen.

 

Det er dog ikke på baggrund af reglen om de 20 stormestre, at Dansk Skak Union har spurgt ECU, om også Nordkalotten kan deltage; men på reglen “Any additional request for participation should be examined by the ECU Board.” Det kunne jo være, at man har et ulige antal hold tilmeldt, eller har plads til et par ekstra hold. DSU forventer svar herpå omkring den 10. juli. Nordkalotten endte på femtepladsen i ligaen.

Europacuppen spilles over 7 runder efter Schweizer-systemet og har en samlet præmiesum på 40.000 Euro. Betænkningstiden er den samme som i Divisionsturneringen, 90 minutter til de første 40 træk, 30 minutter til resten med tillæg på 30 sekunder pr. træk fra træk 1.

Hjemmeside:  eurochess2018.com