Nyt fra Hovedbestyrelsen påske 2018

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

En, for Dansk Skak Union, fantastisk spændende påske er vel overstået, og efter at have fordøjet de mange dejlige indtryk, melder hverdagen sig igen. 

 

Mange af deltagerne ved DM har deres egen private opfattelse af hvad der var bedst, men jeg er sikker på at alle er enige med mig i at arrangørerne igen leverede en toppræstation. Jeg bemærkede mig samtidig at LH klassen også gav fuld gas, og spillede særdeles spændende og gevinstsøgende skak, som i høj grad medvirkede til en overraskende, men ikke uvelkommen, slutstilling. Vi har længe sagt at ungdommen bankede på, denne gang slog de døren helt ind, og viste at de er en faktor man skal regne med.

 

Det er klart at både jeg og HB noterer dette med tilfredshed, vi har jo satset hårdt på at udnytte situationen med lovende talenter og en kompetent og engageret ungdomslandstræner, så det er selvfølgelig dejligt at se resultater.

 

HB viste i påsken vilje til at gå nye veje for at bedre medlemssituationen. Vi har i lang tid ledt efter virkemidler som kan gøre os mere interessante overfor skakinteresserede som ikke er medlem hos os. Vi har nu besluttet at samarbejde med Rune Friborg om en Imagekampagne, som gennemføres over en periode på ca. et år. Kampagnen betyder at der laves en række forskellige videoer til DSU, kampagne og instruktions videoer, som alle klubber kan benytte frit til at markedsføre sig. Der laves en pakke med grafiske symboler som DSU og klubberne kan anvende på alt fra hjemmesider til turneringsprogrammer i de enkelte klubber, og endelig laves der en række events, 2 store og 8 mindre, rundt omkring i landet, som skal sætte fokus på skakken. Man skal bemærke at det er en imagekampagne, som skal forbedre vores status som skakspillere, ikke en medlemskampagne. Prisen for imagekampagnen er ca. 550.000 kr. alt inklusive.

 

rune sune_roedeplads

Rune Friborg ses her med de sorte brikker ved en udendørs simultan mod Sune Berg Hansen på Nørrebro i København en kold decemberdag i 2014. Et af de mange skakarrangementer, som Rune Friborg har stået bag. Foto: Thomas Vestergård

 

HB besluttede samtidig at forstærke egne indsatser for at udnytte imagekampagnen. Der skal ske noget for at høste frugterne, så derfor er der afsat knap 200.000 til en projektgruppe, som skal yde en lønnet indsats. Hjemmesiden skal forbedres så den blever mere egnet til at “indfange interesserede”, der skal ydes bistand til aktive klubber som har kapacitet til at yde en særlig indsats for at tage mod nye medlemmer, der skal produceres en række tryksager som kan bruges til at reklamere lokalt, der skal laves kampagner for at kontakte tidligere medlemmer.

 

Så altså, HB har afsat tæt på 750.000 til en et årig kampagne indsats. Det lyder umiddelbart af meget, men en stor del af pengene er hentet fra budgetmidler som vi ikke har udnyttet de seneste år, nu er håbet så at vi til gengæld får dem komprimeret og brugt i en effektiv og iøjnefaldende indsats.

 

DGT projektmidler: DSU har fået lov at placere en stor ordre på DGT udstyr, til nogle fantastisk lave priser. Ordren skal placeres i løbet af maj måned, da DSU har behov for at få udstyr hjem til sommerens store begivenheder. Det drejer sig både om DGT ure, og plastic versioner af DGT livebrætter. Produkterne mærkes med “FIDE udviklingsstøtte” og må ikke sælges kommercielt, og skal altså indkøbes til brug for kommende udviklingsprojekter!!!

 

Klubber som påtænker at lave udviklingsprojekter fremover skal kontakte deres hovedkredsformænd og høre nærmere om hvordan hovedkredsen administrerer en samlet bestilling via DSU. Og man skal gøre det nogenlunde hurtigt.

 

Priser: DGT 2010 €15, DGT 3000 €20, Aluminiumskuffert til 10 ure €25. 1 plastic Livebræt m. brikker, kabler og DGT 3000 ur. €145.

 

DSU og hovedkredsene indkøber og opbevarer materialerne i passende lokale depoter, hvor brugerne let kan få adgang til dem.

 

Det er besluttet at lave et FIDE Træner seminar i Danmark, så alle der kan tænke sig at blive certificerede trænere, bedes holde øje med opslag herom. Vi prøver at få det gennemført i god tid inden det kommende OL. Kurset varer 15 timer, og forventes afviklet fredag til søndag. Kursusgebyr er endnu ikke fastlagt.

 

Sidst men ikke mindst, så besluttede hovedbestyrelsen i påsken at udnævne afgående kasserer René Baarup-Christensen til æresmedlem af Dansk Skak Union, naturligvis begrundet i en kæmpe organisatorisk indsats for DSU, bl.a. 10 år som Unionskasserer.

 

rene aeresmedlem

DSUs formand Poul Jacobsen overrækker beviset for Æresmedlemskabet til René Baarup-Christensen. Foto: Thomas Vestergård