Kort nyt uge 9

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

IM Jesper Søndergaard Thybo spiller i den islandske holdturnering for et hold der hedder Keppendaskrá Fjölnis. I mødet mod Víkingaklúbburinn var Jesper med sort oppe  mod verdensklassespilleren Pavel Eljanov (2713). Jesper spillede et fint parti, og havde ikke problemer med at holde partiet remis. Se partiet her:  

 

 

Fredag aften blev der i Chess House i Aarhus afholdt en lynturnering, hvor danmarks stærkeste spiller, GM Peter Heine Nielsen,var blandt deltagerne i et stærkt besat felt med blandt andet IM Bjørn Møller Ochsner, Jackie Andersen, FM Jonas Buhl Bjerre, FM Mads Boe og FM Filip Boe Olsen. Den i Litauen bosiddende stormester var feltet overlegen, og vandt samtlige partier i både den indledende runde og i finalen. På hjemmesiden for Chess House er der et udførligt referat fra turneringen. Se mere HER

 

 

GM Peter Heine Nielsen slår IM Bjørn Møller Ochsner i finalegruppen. Foto: Chesshouse.dk 

 

Sommerskaklejren på Skanderup Efterskole afholdes fra søndag den 8. juli til lørdag den 14. juli, og har lige nu 98 tilmeldte ungdomsspillere. Der er stadig plads til 10-12 glade skakspillere mere, og arrangørerne håber stadig på, at de sidste pladser bliver besat hutigst muligt. Link til lejrens hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig: http://skaklejr.dk/

 

På lørdag den 10. marts åbner Absalon på Sønder Boulevard 73, 1720 København igen dørene til et Outraychess – skakarrangement. Denne gang er temaet at være begynder i skak. De to arrangører Rune og Mathis skriver på Facebook: “Vi har et hold af meget søde og pædagogiske skaklærere- og lærerinder, der står klar til at fortælle dig og dine venner alt hvad der er værd at vide om skak. Hvordan er det nu liiiige at reglerne er? Hvordan starter man bedst spillet? Hvad er nogle nemme tips, der gør det nemmere at overskue? De spørgsmål og mange flere står vi klar til at besvare! Vi har brikker, brætter, søde kager, varm kaffe, kolde øl og massevis af godt humør. De benhårde skakhajer fra københavns skakklubber kommer også forbi og får et helt langbord for sig selv – så hvis du vil se hvordan mestrene rykker, så er der også mulighed for det!” Så kig forbi lørdag kl. 12:00 til 16:00 i Absalon.