Skolernes Skakdag 2018

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Dansk Skoleskak kan se frem til en travl fredag, hvor næsten 48.000 skoleelever deltager i Skolernes Skakdag. Dansk Skoleskak skriver i en pressemeddelelse:

 

Tusindvis af elever dyster i stenalder-Counter-Strike
Fredag før vinterferien er hjernens årlige motionsdag på 284 skoler fra hele landet. I en tid hvor e-sport boomer, sætter 47.921 elever sig til skakbrættet på Skolernes Skakdag 2018. Under mottoet: “Det skal være sjovt at blive klogere!” skal de dyste i skoleskak- også kendt som stenalder-Counter-Strike.

Børne- og undervisningsordfører, Anni Matthiesen (V), står for den officielle åbning af Skolernes Skakdag 2018 fredag den 9. februar kl. 08:15 på Præstemoseskolen i Hvidovre, sammen med borgmester i Hvidovre Kommune, Helle Adelborg (S), og 400 forventningsfulde elever. Også bestyrelsesmedlem i Dansk Skoleskak, Christine Antorini, samt generalsekretær Mads Jacobsen deltager.

 

At AnniMatthiesener blevet tildelt det ærefulde hverv at åbne Skolernes Skakdag 2018, er ikke tilfældigt, da hun gennem længere tid har kæmpet hårdt for, at Dansk Skoleskak ikke længere balancerer på kanten af skakmat, men nu er sikret midler på finansloven de næste fire år. Noget AnniMatthiesener stolt af:

“Skolernes Skakdag er en stor succes, og det glæder mig, at der igen i år sættes rekord. Skoleskak er med til at styrke børn og unges færdigheder i matematik. De lærer at tænke logisk og koncentrere sig, samtidig med de har det sjovt. Dermed er skoleskak med til at gøre skoledagen mere varieret og spændende. At det er lykkedes at sikre penge til Dansk Skoleskak i finansloven, er jeg glad for og stolt af.”


skoleskak1

Skolernes Skakdag foregår fredag den 9. februar. Foto: pressefoto fra Dansk Skoleskak

 

Trods det aktuelle fokus på kodning og it i undervisningen, oplever Dansk Skoleskak rekordstor interesse for skoleskak. Flere end 600 skoler fra hele landet har gjort skoleskak til enten en frivillig eller obligatorisk del af skoleskemaet. Knap halvdelen af disse er med på Skolernes Skakdag 2018, og det glæder generalsekretær i Dansk Skoleskak, Mads Jacobsen:

“At Skolernes Skakdag igen sætter ny deltagerrekord, er på mange måder interessant i en tid med fokus på it, kodning og smartphones i skolen. Eleverne er vilde med skoleskak og kalder det stenalder­ Counter-Strike.Vigtigst af alt lærer skoleskak eleverne at tænke sig om, men også at vente på, at andre tænker sig om.”

 

Skolernes Skakdag arrangeres af de lokale skoler i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden, Politiken og Børnenes Hovedstad, Billund.

Hvad: Skolernes Skakdag 2018

Hvor: Skoler i hele Danmark. Officiel åbning på Præstemoseskolen, Hvidovre 

Hvornår: Fredag den 9. februar 2018 kl. 8.15

Se mere her: skoleskak.dk

 

skoleskak2

Næsten 48.000 elever ventes at deltage. Foto: pressefoto fra Dansk Skoleskak

Skoleskakken på Finansloven
Dansk Skoleskak er, som nævnt længere oppe i artiklen, kommet på finansloven i 2018. Dansk Skoleskak får 2 mio. kroner årligt over de næste fire år. Se mere her.

Skak.dk beklager, at vi først nævner denne glædelige begivenhed nu, så lang tid efter finansloven blev vedtaget. Men i det hektiske forløb omkring vedtagelsen af finansloven, kom vi væk fra at omtale støtten.