Skanderborg tilbage i front

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Brønshøj og Skanderborg har indtil nu skiftedes til at føre Xtracon-Skakligaen runde for runde. Efter en overbevisende 1 – 7 sejr over Bov er det nu Skanderborgs tur til at toppe landets bedste skakdivision. Brønshøj tabte nemlig med 4½ – 3½ ude mod BMS, der har været en positiv overraskelse i årets turnering. Brønshøj stillede op uden deres normale førstebræt GM Tiger Hillarp Persson, der ellers sammen med IM Mads Hansen fra Skanderborg, var de eneste spillere med maksimumpoint efter de første tre runder. Nu har IM Mads Hansen den ære alene med 4 af 4.

 

Skanderborg havde for første gang i sæsonen GM Rasmus Svane med på holdet. Rasmus er som bekendt dansker, men bor i det nordlige Tyskland og har allerede haft sin debut på det tyske landshold, hvor han ved EM scorede 5½ af 7, hvilket svarede til en ratingpræstation på 2762.

 

rasmus svane2014
GM Rasmus Svane havde sæsondebut for Skanderborg med en sejr på førstebrættet.
Arkivfoto: Thomas Vestergård

Hillerød meldte sig igen ind i topstriden med en sejr over Nordkalotten på 5 – 3. Nordkalotten ligger efter de første fire runder på den ene af de to nedrykningspladser, en dårlig start for de forsvarende sølvvindere.

I Chess House i Aarhus vandt Nordre overraskende stort, 6 – 2, over et afbudsramt SK1968-hold, der undervejs så ud til at få mere ud af stillingerne på brættet.

 

nina dec_2017
WIM Nina Høiberg fra Nordre vandt dagens parti og er ubesejret i denne sæson i Xtracon-Skakligaen med 2 af 3. Hun var ikke med i 3. runde. Foto Thomas Vestergård


I lokalet ved siden af spillede Århus/Skolerne og Jetsmark 4 – 4, hvilket næsten præcis var var den forventede score. Undervejs så det dog ud til, at hjemmeholdet ville trække det længste strå, men de berømte små marginaler var på Jetsmarks side i dag.

 

schou ochsner_dec_2017
IM Uffe Vinther-Schou og Thomas Ochsner fra Århus/Skolerne vandt begge mod Jetsmark.
Foto Thomas Vestergård


4. rundes resultater:
Bov – Skanderborg 1 – 7
BMS – Brønshøj 5 – 3
Hillerød – Nordkalotten 5 – 3
SK1968 – Nordre 2 – 6
Århus/Skolerne – Jetsmark 4 – 4

Stillingen efter 4. runde:
1. Team Nordea Skanderborg, 22 brætpoint, 7 matchpoint
2. Brønshøj, 19½ brætpoint, 4 matchpoint
3. BMS, 18 brætpoint, 7 matchpoint

4. Nordre, 16½ brætpoint, 5 matchpoint
5. Hillerød, 16 brætpoint, 4 matchpoint
6. Jetsmark, 15½ brætpoint, 5 matchpoint
7. Århus/Skolerne, 14½ brætpoint, 2 matchpoint
8. SK1968, 13½ brætpoint, 2 matchpoint

9. Nordkalotten, 12½ brætpoint, 2 matchpoint
10. Bov, 12 brætpoint, 2 matchpoint

I 1. division gruppe 1 udbyggede Team XtraCon Køge deres føring ved at slå Bornholm 1½ – 6½ på udebane. I 1. division gruppe 2 overtog Evans førstepladsen efter at have sendt Haderslev hjem med kun ½ point.

 

Se enkeltresultater, stillinger med mere på holdskak.skak.dk