DM-omkamp mellem Sune og Mads

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

curt vs_Mads

Der skal spilles omkamp om danmarksmesterskabet i skak mellem den forsvarende mester, Sune Berg Hansen og Mads Andersen.

 

Det blev klart påskedag efter små tre timers spil, da Sune Berg med de hvide brikker vandt over Mikkel Antonsen. Dermed nåede Sune Berg Hansen, der allerede i åbningsspillet fik en særdeles komfortabel stilling, op på 6,5 point af de ni partier.

 

Sune vs_Mikkel

Godt og vel en time tidligere havde Mads Andersen sikret sig mindst omkamp ved at spille remis mod Curt Hansen. Mads Andersen tog med sort en bonde på dronningfløjen med sin dronning, og Curt Hansen fandt ikke en bedre mulighed end at rykke et tårn frem og tilbage og true Mads Andersens dronning. Dermed blev det remis ved trækgentagelse.

 

På billederne, der er taget af Niels-Peter M. Jansen, ses øverst Curt Hansen mod Mads Andersen og nederst Sune Berg Hansen mod Mikkel Antonsen. IM Mikkel Antonsen kunne ved gevinst i dagens parti have opnået en stormesternorm.

 

Følg DM her

 

Omkamp om DM i hurtigskak 2. påskedag

Curt Hansen kom på 5,5 point, men Mads Andersen kom på 6,5 og selv om han har tabt indbyrdes parti allerede i anden runde til Sune Berg Hansen kan man ikke vinde DM på korrektion. Så der skal altså spilles omkamp ved ligestilling i turneringen.

 

Den kommer til at foregå i morgen, mandag, 2. påskedag som hurtigskak på spillestedet, hotel Svendborg. Tidspunkt er endnu ikke fastsat.

 

Ellen Fredericia har vundet kvinde-DM inden sidste runde

Kvinde-DM-klassen mangler en runde, men turneringens førsteplads er afgjort: Danmarksmester bliver Ellen Fredericia Nilssen, der har vundet alle sine seks partier og ikke vil kunne indhentes på førstepladsen.

 

I kandidatklassen fører Jesper Søndergaard Thybo inden sidste runde trods et nederlag til Martin Percivaldi i 6. og næstsidste runde. Thybo har 5 foran Mads Hansen og Martin Percivaldi begge 4,5.