Brønshøj tilbage i front

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Sidste års bronzevindere fra Brønshøj viste i 3. runde i Xtracon-Skakligaen at nederlaget til SK1968 i 2. runde var en enlig svale, da de meget overbevisende slog sidste sæsons sølvmedaljevindere fra Nordkalotten med hele 6 – 2. Nordkalotten var uden deres normale førstebræt, GM Jonny Hector, men det store nederlag var en del større, end professor Elo have forudsagt. Den forventede score for Brønshøj var 4,85. Da Skanderborg samtidig var afbudsramt og kun fik 4 – 4 mod Nordre, er Brønshøj tilbage i front. Skanderborg og Brønshøj mødes indbyrdes i 6. runde i en match, der kan vise sig at blive afgørende for hvor mesterskabet skal placeres.

 

broenshoej mestre

Brønshøjs hold, der i 2014 kunne tage sølvbowlen med hjem til Frederikssundsvej. Syv af spillerne på billedet var også med i dagens storsejr over Nordkalotten. Kun IM Kim Pilgaard sad over i dag. Foto Thomas Vestergård.

BMS overraskede i opgøret mod Hillerød ved at vinde 5 – 3, selvom den forventede score var tæt på det omvendte. IM Martin Haubro kom direkte fra den norske Eliteserie, hvor han spiller for Asker, og holdt en halv mod GM Lars Schandorff på andetbrættet.

I Jetsmark vandt hjemmeholdet knebent over SK1968. Gæsternes formand, Poul Rewitz, har haft et fantastisk skakår, hvor sejren i Kandidatklassen i Rebild og førstepladsen i Horsens Lang Weekend hidtil har været højdepunkterne. I dag spillede han et meget underholdende parti mod Jetsmarks Bjarke Jensen, se partiet længere nede i artiklen.

 

rewitz
Poul Rewitz fra SK1968 har indtil nu scoret 2 af 3. Foto Thomas Vestergård

I Bov delte hjemmeholdet og Århus/Skolerne pointet med 4 – 4.

3. rundes resultater:
Jetsmark – SK1968 4½ – 3½
Skanderborg – Nordre 4 – 4
Brønshøj – Nordkalotten 6 – 2
Hillerød – BMS 3 – 5
Bov – Århus/Skolerne 4 – 4

 

Stillingen efter de første tre runder:
1. Brønshøj, 16 brætpoint, 4 matchpoint
2. Team Nordea Skanderborg, 15 brætpoint, 5 matchpoint
3. BMS, 13½ brætpoint, 5 matchpoint

4. Jetsmark, 11½ brætpoint, 4 matchpoint
5. SK1968, 11½ brætpoint, 2 matchpoint
6. – 7. Bov, 11 brætpoint, 2 matchpoint
6. – 7. Hillerød, 11 brætpoint, 2 matchpoint
8. Nordre, 10½ brætpoint, 3 matchpoint

9. Århus/Skolerne, 10½ brætpoint, 1 matchpoint
10. Nordkalotten, 9½ brætpoint, 2 matchpoint

 

I 1. division gruppe 1 forsætter Team Xtracon Køge den direkte vej til den bedste række. I søndagens kamp blev Tåstrup sendt hjem med et 8 – 0 nederlag. I 1. division gruppe 2 er der mere spænding om førstepladsen. Fredericia fører med ½ points forspring til Evans og Herning.

 

Se enkeltresultater, stillinger med mere på holdskak.skak.dk