Kort nyt uge 45

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

I Ribe Skakklub har der været arrangeret foredrag og simultan med den syvdobbelte danmarksmester GM Sune Berg Hansen. 25 spillere var tilmeldt arrangementet, og Sune måtte afgive 2 remiser til Knud Jespersen og Eivind Palm. Link til hjemmesiden for Ribe Skaklub, hvor der står mere om arrangementet: HER

 

 

GM Sune Berg Hansen vandt en samlet sejr på 24-1 i Ribe Skakklub. Foto: Jan Rosenberg

 

Fredericia Skakforening afholdte sin årlige hurtigskakturnering i lørdags. Turneringen havde deltagelse af 54 deltagere der var inddelt i 5 grupper og spillede 7 runder – skoleskakgruppen dog 11 runder. Gruppevinderne blev:

Mester: Mubariz Murtuzov, Alssund, 6½ point

1. klasse + 2. klasse: Jan Rosenberg, Springeren Kolding, 5 point

3. klasse: Simon Ehrenreich, SK1968, 5 point

4. klasse: Vitus Bondo Medhus, Evans, 6 point

Skoleskakgruppen: Janosh Easwaralingam, 10 point

 

Link til hjemmesiden for Fredericia Skakforening: HER

 

I den tyske holdturnering var der fuldt program i weekenden. Her en kort opdatering på de danske spillere:

 

I Bundesligaen var GM Peter Heine Nielsen med på OSG Baden Baden, der i weekenden vandt to pligtsejre mod MSA Zugzwang og F.C Bayern München. Peter scorede selv 1½ point, hvilket var lidt under forventet score. OSG Baden Baden topper sammen med Solingen Bundesligaen med 8 matchpoint efter de fire første runder.

 

I 2. Bundesliga vandt SG Turm Kiel sin tredje sejr på stribe. Der var danske sejre til GM Allan Stig Rasmussen og GM Carsten Høi, mens IM Thorbjørn Bromann og IM Klaus Berg spillede remis. 

 

I Oberliga Nord Nord var IM Steffen Pedersen med på holdet der vandt en kneben sejr på 4½-3½ mod Eppendorf. Steffen spillede sin tredje remis i træk for holdet. I samme række tabte Bargteheide med IM Jens Ove Fries Nielsen og Bjarne Light på holdet med 6-2 til Marmsdorf. Begge danskere spillede remis.

 

Link til resultater fra den tyske holdturnering: HER