Knebent nederlag til Grækenland 2

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev til et knebent nederlag mod Grækenlands andethold i en match, hvor et par af vores spillere havde en dårlig dag. IM Mads Hansen kom stærkt tilbage og stod for dagens eneste danske gevinst. Dagens resultater:

 

Danmark – Grækenland 2: 1½ – 2½
1. GM Allan Stig Rasmussen (2542) – GM Ioannis Nikolaidis (2519) ½ – ½
2. IM Jesper Søndergaard Thybo (2479) – GM Andreas Kelires (2510) 0 – 1
3. IM Bjørn Møller Ochsner (2458) – IM Nikolas Theodorou (2512) 0 – 1
4. IM Mads Hansen (2393) – GM Athanasios Mastrovasilis (2488) 1 – 0 

 

 

God kamp. Der gives hånd ved starten af runde 8 mod Grækenland 2. Foto: Poul Jacobsen 

 

Jesper fik ikke spillet noget godt parti med sort i dagens runde, og kom tidligt i småproblemer i en katalaner, hvor hvid fik skubbet en bonde frem på e5. Jesper burde have forhindret 24.h6, hvorefter stillingen er tabt på grund af den ubehagelige løberdiagonal b2-h8. 

 

Det var en agressivt spillende græker, som Bjørn var oppe imod. I en nimzo-indier gav modstanderen en bonde, mod at få farligt modspil mod Bjørns konge i c-linien efter lang rokade. Der var også problemer med udviklingen, så det lignede desværre et godt angrebsparti af grækeren. 

 

Mads fik en gevinst mod en stormester med sort. Det lignede et positionelt velspillet parti, hvor modtanderen fik en triple-bonde i c-linien. Lh7+ så mærkeligt ud, da Mads sidenhen spærrede løberen inde med g6 for derefter at vinde den. 

 

I rundens sidste parti skulle Allan vinde en stilling, hvor han stod en smule dårligere, for at holdet kunne få uafgjort. Men det var ikke muligt at forcere stillingen, uden at han i stedet ville tabe partiet.

 

Dagens danske gevinst:

 

 

I topkampen tabte Rusland med 3-1 til Aserbajdsjan, som inden sidste runde fører den åbne række med et enkelt matchpoint foran et forfølgerfelt på tre hold. 

 

I kvinderækken slog Rusland holdet fra Tyrkiet med 4-0, og da Georgien tabte til Polen, har Rusland allerede inden sidste vundet turneringen. Sølvmedaljerne går til enten Polen eller Georgien, der begge har 12 matchpoint.

 

Sidste runde spilles i morgen mandag med start kl. 13:00. 

 

Link til resultater på Chess-Results: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.euroteams2017.com/en/

 

Link til live på Chess24.com: HER 

 

Link til skaklandsholdet på Facebook med daglige opdateringer: HER