Knebent nederlag til Slovenien

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Det blev til et knebent nederlag i 2. runde mod Slovenien, der stillede op med 4 stormestre med et ratinggennemsnit på 2572 mod vores 2445. Dagens mand var IM Bjørn Møller Ochsner der slog den tidligere verdensklassespiller, 63-årige GM Alexander Beliavsky. Dagens resultater: 

 

Slovenien – Danmark: 2½ – 1½ 

1. GM Luka Lenic (2650) – GM Allan Stig Rasmussen (2542) 1 – 0
2. GM Alexander G. Beliavsky (2547) – IM Bjørn Møller Ochsner (2458) 0 – 1
3. GM Dusko Pavasovic (2548) – IM Martin Percivaldi (2388) ½ – ½
4. GM Jure Skoberne (2544) – IM Mads Hansen (2393) 1 – 0

 

Allan kom skidt ud af åbningen, og fik en dårligt placeret springer på a5 samtidigt med at kongen stod noget udsat med alle de tunge officerer på brættet i en relativ åben stilling. Lenic ofrede en springer på f7 for efterfølgende forceret at fange springeren på a5. Udslagsgivende i den sidste end blev at kongen blev fanget i et matnet. 

 

I et meget lige parti i spansk lignede det længe et parti der skulle blive remis. Men i træk 35 laver Beliavski et forkert kongetræk som tillader Bjørn at fange den sorte konge i et matnet. Efter tårnafbytning der skal forhindre matten har Bjørn en ustoppelig a-bonde der sikrer gevinsten. 

 

Bjørn Møller Ochsner vinder Danmarks første parti ved EM for hold mod GM Alexander Beliavsky. Foto: Poul Jacobsen

 

Martin kom godt ud af åbningen med sort i Spansk, og allerede i træk 27 bliver partiet remis ved trækgentagelse. 

 

Mads fik debut på landsholdet i dagens runde. Desværre blev det til nederlag i en franskmand mod en godt spillende Skoberne. Allerede efter åbningen blev stillingen meget taktisk, og sort havde regnet længst til en stilling med to løbere mod tårn, som var håbløst for Mads. 

 

Danmarks første hele point i turneringen stod IM Bjørn Møller Ochsner for, da han besejrede GM Alexander Beliavsky der tilbage i 1997 toppede med 2710:

 

 

Link til resultater på Chess-Results: HER

 

Link til hjemmesiden for turneringen: http://www.euroteams2017.com/en/

 

Link til live: HER

 

Link til skaklandsholdet på Facebook med daglige opdateringer: https://www.facebook.com/Skaklandsholdet/