Nye ungdomsdanmarksmestre

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Søndag aften sluttede Danmarksmesterskaberne for Ungdom afholdt på Morten Børup Skolen i Skanderborg med Skanderborg Skakklub som arrangør. Der var flere store overraskelser i løbet af turneringen, så det var ikke i alle grupperne at favoritterne fik medaljer eller kvalificerede sig til Nordisk Mesterskab.

 

U08 + P8: Gruppen blev domineret af de to deltagere ved Ungdoms EM i Rumænien. Både Vitus Bondo Medhus fra Evans og Andreas Philip Cort Maleeva Hansen fra Nørrebro fik 6½/7 efter en hårdt kæmpet indbyrdes remis i runde 3. Elin Wu fra Nørrebro slog alle de andre og blev danmarksmester for piger med 5/7. 

 

U10: Albert Mechlenburg Møller fra Frem var suveræn og vandt alle 7 partier. Sølvmedaljen gik overraskende til Noah Wahlgren fra BMS, der kun tabte til Albert og vandt resten af partierne. Noah henviste John Christopher Christensen fra Silkeborg til 3. pladsen med 5½/7. 

 

P10 + P12: Gruppen var slået sammen og havde deltagelse af 8 spillere der spillede alle mod alle. Danmarksmester i U12 blev Abigail Riss Weersing fra Køge med 7/7 foran Ingrid Elmer Nielsen-Refs med 6/7 og Nana Ehrenreich med 4/7. Gabriella Engel blev danmarksmester i U10. 

 

U12: Gruppen blev domineret af deltagerne ved EM i Rumænien. Favoritten Casper Liu (1740) fra BMS tabte overraskende i anden runde til William Ellegaard Christensen (1383) fra Jyderup, men da han vandt alle de resterende partier – blandt andet finalepartiet mod Simon Ehrenreich i runde 6 – blev han danmarksmester. Simon Ehrenreich tog andenpladsen på bedre korrektion end Rasmus Emil Ryder Rønnesen. Begge endte på 5½ point. 

 

U14: Jonas Buhl Bjerre fra Skanderborg var storfavorit og levede op til forventningerne på trods af lidt usikkerhed undervejs. Pånær en remis i 2. runde mod Adesh Easwaralingam fra Fredericia (hvor Jonas manglede en kvalitet men havde modspil) vandt han resten af partierne og sluttede på 4½/5. Adesh tog andenpladsen med 4/5 foran Sander Stage Steffensen fra BMS med 3½/5 der med tab til Jonas i sidste runde gik glip af kvalifikation til Nordisk Mesterskab. 

 

P15 + U16 + P19 + U19: Gruppen havde 15 deltagere og der blev på grund af deltagerantallet kun kåret en mester i U16 og U19. Gruppen var meget jævnbyrdig og 10 ud af 15 spillere endte på 3 point eller 3½ point! Gruppen blev vundet af Thomas Søndergaard Thybo fra Skive med 3½/5, og han er dermed danmarksmester i U16. Nummer 2 blev Asbjørn Hovgaard Schack fra Haderslev med 3 point og bedre korrektion end Nicolai Kistrup fra BMS. U19 blev vundet af Bjarke Hautop Kristensen fra Evans på bedre korrektion end Alexander Le Besq fra Frem. Meget overraskende kvalificerede Mikkel Manosri sig ikke til Nordisk Mesterskab i denne gruppe.  

 

De kvalificerede spillere til det individuelle Nordiske Mesterskab der afholdes i Finland i februar: 

U10: Albert Mechlenburg Møller, Frem og Noah Wahlgren, BMS

U12: Casper Liu, BMS og Simon Ehrenreich, SK1968

U14: Jonas Buhl Bjerre, Skanderborg og Adesh Easwaralingam, Fredericia

U16: Thomas Søndergaard Thybo, Skive og Asbjørn Hovgaard Schack, Haderslev

U19: Bjarke Hautop Kristensen, Evans og Alexander Le Besq, Frem 

 

Link til Skanderborg Skakklubs hjemmeside for turneringen: HER

 

Link til resultater for turneringen: HER

 

 

U08: Oskar Jørgensen Lauridsen, Andreas Philip Cort Maleeva Hansen og Vitus Bondo Medhus. Foto: Ole Skov, Click Photoshoppen Skanderborg

 

 

U08 piger: Mallie Stage-Steffensen, Elin Wu og Leia Andreis. Foto: Ole Skov, Click Photoshoppen Skanderborg

 

 

U10: Noah Wahlgren, Albert Mechlenburg Møller og John Christopher Christensen. Foto: Ole Skov, Click Photoshoppen Skanderborg

 

U12: Rasmus Emil Ryder Tønnesen, Casper Liu og Simon Ehrenreich. Foto: Ole Skov, Click Photoshoppen Skanderborg

 

U12 piger: Nanna Ehrenreich, Ingrid Elmer Nielsen-Refs og Abigail Riis Weersing. Foto: Ole Skov, Click Photoshoppen Skanderborg

 

U14: Sander Stage Steffensen, Jonas Bjerre og Adesh Easwaralingam. Foto: Ole Skov, Click Photoshoppen Skanderborg

 

U16: Asbjørn Hovgaard Schack, Thomas Søndergaard Thybo og Nicolai Kistrup. Foto: Ole Skov, Click Photoshoppen Skanderborg
  

U18: Alexander Le Besq og Bjarke Hautop Kristensen. Foto: Ole Skov, Click Photoshoppen Skanderborg