Kort nyt fra uge 36

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Festugeturneringen i Aarhus blev i år spillet efter det svenske koncept, hvor en turnering starter med et par runder hurtigskak fredag aften, hvorefter man spiller med normal betænkningstid lørdag og søndag. IM Karsten Rasmussen, Bjarne Light og FM Martin Matthiesen delte sejren og førstepræmien på 2.500 kr. ved at score 5 af 7. Se mere her: www.chesshouse.dk

 

karsten rasmussen2017

IM Karsten Rasmussen – delt vinder af Festugeturneringen. Foto Gert Medom Photo

 

64 spillere deltog i Holbæk Løvfald og Lille Løvfald. Formanden for Holbæk Skakklub Ove Frank Hansen skriver til skak.dk: “Det blev favoritsejr til IM Thorbjørn Bromann ved weekendens turnering. – Men det var på de yderste marginaler, ved at vinde i sidste runde over Peter Thorsbro, så de kom á point 3½, hvor Thorbjørn var et kvart korrektionspoint bedre. Turneringens 8 grupper var ratingmæssigt jævnbyrdige og en fjerdedel af turneringens deltagere var internationale spillere. Den lille Løvfald for spillere op til 1300 i rating blev vundet af 9-årige Noah Wahlgreen fra Nørrebro med maximum 6 point. Det var en god turnering for deltagere og arrangører!” Link til resultater fra turneringen: HER

 

 

IM Thorbjørn Bromann vandt i sidste runde over kvindelandstræner Peter Thorsbro, og sikrede sig dermed turneringssejren. Foto: Ove Frank Hansen

 

 

Til højre 11-årige Ingrid Elmer Nielsen-Reefs fra Amager, der vandt præmiegruppen op til 1100 i rating. Foto: Ove Frank Hansen

 

Mikael Rask, der er ny direktør for Dansk Skaksalg, har bedt skak.dk om at bringe følgende: 

Furlaget ApS har ved henvendelse til Dansk Skaksalg gjort opmærksom på, at det af aftale med forlaget fremgår, at bogen, ”Plovjernet” ikke af Dansk Skaksalg må sælges til en pris på under kr. 200 uden forudgående accept fra forlaget. Forlaget har ikke givet accept af en introduktionsrabat, som annonceret i seneste nummer af Skakbladet og har bedt om, at Dansk Skaksalg fastholder den vejledende udsalgspris. Dansk Skaksalg beklager den fejlagtigt annoncerede pris på bogen og skal meddele, at den vejledende udsalgspris på kr. 200 fastholdes.

 

Skak.dk har modtaget en mail fra Dan H. Andersen der er formand for Frederiksberg Skakforening. Han skriver: “Jeg ved ikke om det er interessant for DSUs nyheder, men der er en email scam i gang, hvor man modtager en meget troværdigt udseende mail fra Vince Lee ved et kinesisk domæneregistreringsfirma ved navn TOI om at et firma er begyndt at registrere i vores tilfælde >fsskak< som et domæne i Asien. Man bedes svare inden for en uge om det er ens eget firma. Det er som sagt meget troværdigt og sendt til mig som formand for FS, og jeg var lige ved at svare, men på nettet er der oplysning om mange andre, som har modtaget denne meddelelse, som er en svindel og forsøg på at sælge falske domænenavne." Advarslen er hermed givet videre.  

 

Maxim Konstantinov fra Evans i Vejle er ny Danmarksmester i K-skak 2016. Selvom der stadig mangler et par partier i turneringen, kan Konstantinov ikke indhentes på førstepladsen. Se stillingen: HER.

 

Skakforeningen ØBRO vandt den årlige venskabsmatch mod den svenske klub Limhamn. Resultatet blev 21½ – 13½.