Svensk Europamester ved Senior EM

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Svenske IM Nils-Gustaf Renman slog i sidste runde ved Senior EM vores egen Jens Kølbæk og blev dermed Europamester i 65+ klassen. Havde Kølbæk vundet i sidste runde, var han endt som nummer to i gruppen, men på samme pointtal som vinderen, hvilket ville have udløst IM-titlen. Nils-Gustaf Renmans sejr tæller som en GM-norm over 9 partier.

 

koelbaek

Jens Kølbæk – med helt fremme ved Senior EM. Foto Thomas Vestergård


Slutstillingen:
1. IM Nils-Gustaf Renman, Sverige, 7½ point af 9
2. GM Tamaz Giorgadze, Georgien, 7 point
3. GM Evgeni Vasiukov, Rusland, 6½ point

9. Jens Kølbæk, Danmark, 6 point
37. Jan Bauner, Danmark, 4½ point
51. John Zachariassen, Danmark, 3½ point.

 

66 deltagere.

65+ gruppen var i år ikke kønsopdelt, hvorfor Jens Kølbæk fik lejlighed til at møde den tidligere kvindelige verdensmester og verdens første kvindelige stormester, Nona Gaprindashvili fra Georgien, i næstsidste runde.

Nona Gaprindashvili var verdensmester fra 1962 til 1978, hvor hun også blev den første kvinde til at opfylde kravene til stormestertitlen.

I 50+ gruppen hos mændene vandt GM Karen Movsziszian fra Armenien med 7 af 9 og hos kvinderne i 50+ klassen vandt WGM Galina Strutinskaia fra Rusland også med 7 af 9. Der var ingen danskere i FIDE-regi med i 50+ klasserne, men IM John Rødgaard, der repræsenterer Færøerne, blev nummer 13 med 5 af 9 hos herrerne.

Terrorangrebet i Barcelona den 17. august påvirkede naturligvis også Senior EM. Inden 7. runde blev der holdt et minuts stilhed til minde om ofrene for tragedien.

Hjemmeside: eschess2017.com