1. runde i Odensemesterskabet

I Odensemesterskabet 2012, der samtidig er FREMs 75 års jubilæumsturnering, blev alle partier i den øverste gruppe remis efter hård kamp. Lørdag spilles 2. og 3. runde. Partierne kan følges live på internettet.

Fra arrangørerne har vi modtaget nedenstående beretning.

Af Kristoffer Dyrgaard
Odensemesterskabet 2012, som samtidigt fungerer som Frem Skakklubs 75-års jubilæumsturnering blev fredag d. 5. oktober skudt i gang i centrum af Odense.

Indledningsvist afholdtes reception for at markere det skarpe hjørne, hvilket var et velbesøgt arrangement med tale og hyggeligt samvær, mens bordet bød på vådt og tørt.


Reception (foto: FREM)

Receptionen blev efterfulgt af første runde af turneringen, hvor øverste gruppe kæmper om titlen som Odensemester. Denne kamp står mellem de tre IM’ere John Arni Nilssen, Jonathan Carlstedt samt Attila Gergarz samt tre garanter for underholdende skak; FM Igor Teplyi, Jan Nordenbæk og FM Martin Mathiessen.

At tabellen efter første runde består af lutter halve er dog også mere et resultat af tilfældighed fremfor kedelige “stormester-remiser”. Et eksempel herpå er afslutningen på partiet Nilssen – Carlstedt.

Her spillede Carlstedt 32. -, Lxd4. Hvordan det blev remis, kan ses til sidst i artiklen, hvor live-partierne kan gennemspilles.

Denne afslutning lover sammen med de mange andre kamppartier fra første runde godt for de kommende som kan følges live på internettet. De resterende grupper er også kommet godt fra land og Basis 1 imponerede med efter godt 4 timer stadig at have gang i alle partier. Hvis du er interesseret i at se denne gruppe eller andre live, kan du give din stemme på Frem Skakklubs hjemmeside.

Resultaterne opdateres løbende og kan findes via live-siden.


Spillesalen (foto: FREM)

Billeder fra stævnet opdateres også løbende og kan findes på turneringens hjemmeside.

Kristoffer Dyrgaard, Frem Skakklub

Resterende program: lørdag & søndag kl. 10-15 og 16-21.
Spillested: Giersings Realskole, Nonnebakken 7, 5000 Odense C.