Peter Heine Nielsen årets træner

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

FIDEs trænerkommission har netop udpeget GM Peter Heine Nielsen til at være ”Årets mandetræner 2016”. Kommissionen består af 7 medlemmer og uddeler 6 priser: Årets mandetræner, årets kvindetræner, årets juniortræner, årets forfatter, en specialpris (special achievement) og årets uddannelsestræner (Education Trainers). 

 

peter heine_nielsen

Årets træner 2016 – GM Peter Heine Nielsen. Foto: Thomas Vestergård

Peter Heines pris er opkaldt efter tidligere verdensmester Mikhail Botvinnik, der om nogen personificerede den russiske skakskole. Priserne er blevet uddelt siden 2008 og det er ikke første gang, at en dansker er blandt modtagerne. GM Jacob Aagaard blev i 2011 kåret til årets forfatter og modtog Isaac Boleslavsky-medaljen.

Peter Heine var fra 2002 til 2012 træner for tidligere verdensmester Viswanathan Anand og har siden 2013 været den nuværende verdensmester Magnus Carlsens træner.

Selve prisoverrækkelsen vil finde sted på FIDEs kongres i Tyrkiet den 14. oktober.

 

trofae
Vindertrofæet er udført af den ukrainske kunstner Volodymyr Odrehivskyj.

Se mere på FIDEs hjemmeside