København Open i skoleskak 2017

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Københavns Skoleskak og Frederiksberg-foreningen “Skak for Sjov” inviterer alle skakglade børn til København Open i skoleskak lørdag den 29. april kl. 9.30-15.30 i flotte og trygge rammer på Frederiksberg Rådhus. En af hovedarrangørerne Henrik Andersen fortæller at der foventes op mod ca. 250 unge deltagere til stævnet. Læs hele invitationen til København Open og benyt tilmeldingssiden.

 

 

Rådhushallen på Frederiksberg Rådhus. Foto: Henrik Andersen

København Open er en mangfoldighed af skak-aktivitet i form af turnering for alle børn, hyggeskak i en klar-parat gruppe for de mindste børn, skak med store brikker, blind-simultan, opgavemiljø, fotoudstilling fra tidligere København Open-arrangementer, livedækning med kommentering og cafémiljø for hele familien. Mestergruppen spiller i rådhusets smukke festsal. 

 

 

Den flotte festsal på Frederiksberg Rådhus. Foto: Henrik Andersen

 

Turneringen afvikles i følgende grupper:

 

Klar-parat-skakgruppen – for absolut begyndere, som kun har spillet skak i få måneder, og som stadig er usikre på skakreglerne. Børn fra 5 år kan være med. Arrangementet for denne gruppe slutter ca. kl. 12.00.

Begyndergruppen – for dem, der har spillet skak i mindst et halvt år og kender alle regler, herunder rokadereglen. Arrangementet for denne gruppe slutter ca. kl. 14.00.

Basisgruppen – for dem, der har deltaget i skakturneringer nogle gange før og har opnået et godt resultat i en begyndergruppe. Arrangementet for denne gruppe slutter ca. kl. 15.30.

Mestergruppen – for dem, der har et ratingtal og vil spille om titlen ”Mester i København Open”. Arrangementet for denne gruppe slutter ca. kl. 15.30.

Arrangementet blev første gang holdt i 2009, hvor vinderen af mestergruppen var den dengang 10-årige Martin Percivaldi. Og gennem årene har turneringen haft besøg af blandt andre fhv. minister og skakentusiast Niels Helveg-Petersen. Også i år er der et særligt indslag, hvor tre elitespillere spiller blindt mod tre børn samtidig.

 

 

10-årige Martin Percivaldi vandt Mestergruppen tilbage i 2009. I dag er han en stærk International mester Foto: Henrik Andersen

Alle voksne er velkomne til at kigge forbi Frederiksberg Rådhus for at se på, og der er gratis entré for tilskuere. I rådhushallen er der en café, hvor arrangørerne byder forældre på en gratis kop kaffe, og børnene kan få frugt, gulerødder og vand. Der serveres ikke frokost, så enten skal man selv sørge for madpakke, eller også kan man købe sandwich på spillestedet.