Thorbjørn Rosenlund fejret

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Hotel Comwell Rebild Bakker dannede lørdag aften en festlig ramme, da Skakbladets redaktør gennem 39 år, Thorbjørn Rosenlund, holdt sin afskedsreception. Mange skakspillere var mødt frem for at hilse på Thorbjørn og samtidigt tage afsked med en institution i dansk skak.

 

Der var taler af Dansk Skak Unions nuværende formand Poul Jacobsen, som i afskedsgave gav signalflag og en autopilot til Thorbjørns båd.

 

Dansk Skak Unions tidligere formand gennem 19 år Steen Juul Mortensen takkede for godt samarbejde. Steen Juul kunne dog med et glimt i øjet ikke undlade at bemærke at “Thorbjørn, du har slidt fem formænd op!”

 

Også Finn Stuhr fra Køge Skakklub holdt tale. Fælles for talerne var stor anerkendelse og respekt for Thorbjørns faglighed, og at alt i forbindelse med Skakbladet altid skulle være så godt som overhovedet muligt.

 

Det har været nævnt, at der har været 407 numre i Thorbjørns redaktørtid; en fintælling viser nu, at der snarere er tale om 402 numre. Kender vi de danske skakspillere ret, skal det nok vise sig at rigtigheden af dette antal kan blive genstand for debat.

 

Thorbjørn Rosenlund med afskedsgaven fra Dansk Skak Union. Foto: Thomas Vestergård

 

Thorbjørn var meget glad for det store fremmøde, for som han udtrykte det, så det var jo dem han gennem årene havde lavet Skakbladet for. Også gaverne var noget han havde ønsket. Særligt en autopilot til båden var et godt gavevalg, da det jo vil give kaptajnen mulighed for af og til at hente en kold øl under dæk.

 

Det kunne i øvrigt også have givet mening, hvis autopiloten var givet den anden vej rundt, kom det tørt fra den altid sprogligt ekvilibristiske Thorbjørn Rosenlund. Altså fra Thorbjørn til ledelsen i DSU.

 

 

Formand Poul Jacobsen (i lokalets midte) holder tale for Thorbjørn Rosenlund. Foto: Thomas Vestergård