IM Rasmussen slog GM Rasmussen

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

Ved DM i skak er Mads Andersen stadig alene i spidsen efter en remis uden de store dikkedarer mod IM Mikkel Antonsen i et spansk parti med hurtig dameafbytning – remis var dog først en kendsgerning da spillerne var helt ude i uligefarvet løberslutspil med to bønder til hver. 

 

Stillingen:

1: Mads Andersen 4 point (af fem).

2-5: Antonsen, Ochsner, Thybo og Allan Stig Rasmussen, alle 3 p.

6-7: Karsten Rasmussen og Teplyi, begge 2,5 p.

8-9: Carstensen og Hansen, begge 2 p.

10: Sylvan, nul point.

 

allan stig_fra_dm_17

En koncentreret Allan Stig Rasmussen fra DM-hjemmesiden. Også onsdag tabte han dog med de sorte brikker.

 

Feltets anden stormester, Allan Stig Rasmussen måtte lægge kongen ned for anden gang i turneringen, efter at IM Karsten Rasmussen besejrede den tredobbelte DM i et fint parti der endte i tårnslutspil med tre bønder mod to på kongefløjen – for almindelige spillere lignede det remis, men den sorte konge blev afskåret i c-linen og var dermed for langt fra at hjælpe til på kongefløjen, hvor hvids-h-bonde afgjorde. Dermed kom Karsten Rasmussen rigtigt på tavlen med et helt point.

  

IM Bjørn Møller Ochsner mod IM Jacob Carstensen: Et vildt indviklet parti, som blev et af dagens absolutte højdepunkter i kommentatorlokalet – og glæden ikke mindre, da begge spillere efterfølgende viste partiet. Kommentator Per Andreasen foreslog undervejs at begge spillere rykkede en randbonde et skridt frem for at undgå fiduser med mat i bunden – men det gjorde ingen af spillerne, og derfor føg det med fikse varianter netop med mat-temaet i partiet, som endte remis i tårnslutspillet.

 

IM Mads Hansen mod IM Jesper Thybo blev også et meget spændende parti, hvor sort formentlig hele tiden stod i overkanten. Efter en unøjagtighed mistede Mads Hansen dronningen for tårn og springer, og da Thybos angreb fortsatte med yderligere materialegevinst var det hurtigt slut for hvid.

 

FM Jacob Sylvan tabte sit femte parti i træk. “I dag mindede det dog lidt om skak” som Sylvan sagde efter partiet. Sejrherren denne gang var IM Igor Teplyi som dermed fik sin første gevinst i turneringen. 

 

Link til skak DM

 

Kandidatklassen har spillet to runder, og blandt de 26 deltagere har kun Jakob Aabling-Thomsen, Poul Rewitz og Rasmus Thøgersen maksimumpoint. 

 

Hans Endrup_Jaacobsen_DM_2017

I en af undergrupperne blev turneringssejren vundet med maksimum fem af fem. Men ratinggennemsnittet var for lavt til at Hillerød Skakklubs formand, Hans E. Jacobsen (billedet), samtidig kunne opnå kandidatresultat. Glæden var dog stor alligevel, for som Jacobsen sagde “nu har jeg spillet skak siden DM 1970 i Flensborg og det her er første gang, jeg scorer maksimum i en turnering”.