Stopper Kirsan Ilyumzhinov?

  • Post author:
  • Post category:Ikke-kategoriseret

På FIDEs officielle hjemmeside er det i dag offentliggjort, at Kirsan Ilyumzhinov har valgt at stoppe som FIDEs præsident. Der står ikke meget andet i nyheden på fide.com, end at der i april måned vil blive indkaldt til et “extraordinary board meeting”  i FIDE. Til chess.com bekræfter FIDEs Executive Director Nigel Freeman, at FIDES præsident siden november måned 1995, på det seneste “presidential board meeting” for to dage siden selv annoncerede sin afgang. 

  

  

Kirsan Ilyumzhinov har så selv i dag været ude med en pressemeddelelse, hvor han afviser at han skulle være trådt tilbage. Til Nigel Freeman skriver han: “Dear Nigel, I have noticed that the information about my alleged resignation published on the FIDE website is untrue. Thus, as FIDE President I urge to publish the letter attached.” 

 

Det brev han beder om bliver offentliggjort – og som også er sendt til alle FIDEs medlemslande –  har følgende ordlyd:  “Dear chess friends, In mass media there were some messages about my alleged resignation from the position of President of FIDE President. In this respect, I would like to state the following: I have not submitted any official requests for my resignation and do not intend to. Neither of circulating rumors and speculations on this subject is true. Gens una sumus! We are one family!”

 

Også Berik Balgabaev, der er Ilyumzhinovs assistent har i dag været ude og kalde det “fake news”.
 

 

 

Formanden for Dansk Skak Union ved endnu ikke hvad der ligger bag historien: “Jeg har set et tweet om et græsk kup, og også noget med at Iran måske ikke har betalt præmier og omkostninger i forbindelse med kvinde VM – men jeg skal understrege, at jeg ingen officielle informationer har for nærværende.”

 

Vi vil på skak.dk og Facebook følge hvad der er op og ned på denne sag de kommende dage.

 

Link til nyheden på fide.com: HER